Ploaia a făcut ravagii în judeţul Vaslui. Mai multe gospodării și zeci de hectare de teren agricol au fost inundate (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe hectare de teren au fost inundate în localităţile Banca şi Epureni
Mai multe hectare de teren au fost inundate în localităţile Banca şi Epureni

Autorităţile vasluiene sunt în alertă după ce ieri-amiază o ploaie torenţială a inundat mai multe hectare de pământ pe raza localităţilor Banca şi Epureni

Ora 21:45 S-a încheiat bilanţul comisiei. Potrivit primelor date, pagubele provocate de ploi sunt mult mai mari. În comuna Banca grădiniţa din localitate şi alte 9 locuinţe au fost şi ele inundate. Drumul judeţean 244, care face legătura cu Murgeniul, este şi el afectat de aluviuni pe o distanţă de aproape 1 kilometru. Vijelia a lăsat şi peste 260 de case fără curent, cele mai multe dintre ele aflându-se în localitatea Hoceni, acolo unde un transformator electric s-a ars. Atât lucrătorii de la E-ON Moldova, cât şi cei de la drumuri încearcă de aproape 24 de ore să remedieze problemele.

Ora 12:15 O comisie de control formată din reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), Prefecturii, Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC) și Consiliului Județean (CJ) Vaslui este plecată în localitățile afectate de ploile de aseară pentru a evalua pagubele produse.

Ora 19.50 Canalizarea de pe strada Sfântul Gheorghe din municipiul Huşi nu a mai făcut faţa ploilor torenţiale. În prezent, şoseaua este acoperită de apă, pompierii fiind solicitaţi să intervină cu motopompe pentru a o desfunda. 

Pompierii hușeni au intervenit cu motopompe pentru a desfunda canlizarea

Pompierii hușeni au intervenit cu motopompe pentru a desfunda canalizarea

Ora 19.30 La Epureni, în jur de 15 hectare de teren agricol au fost cuprinse de apă. De asemenea, recolta din grădinile a peste 20 de familii a fost înghiţită de viitură.

Ora 19.10 Mai multe echipaje de pompieri bârlădeni se află în drum spre Banca. Acolo, cinci gospodării din apropierea căii ferate au fost inundate. Autorităţile sunt în continuarea în alertă existând riscul ca şi alte gospodării să fie cuprinse de ape.

Ora 18.40 Din informaţiile oferite de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, până la această oră apele nu au distrus nicio locuinţă.

„E vorba doar de câteva hectare de teren agricol ce au fost inundate", ne-a spus Radu Benchea, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Codul galben de vijelii şi căderi de grindină a intrat în vigoare astăzi, la prânz, pentru judeţul Vaslui. Meteorologii anunţă că vom avea parte de vreme rea până sâmbătă.   

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite