Rromii au luat cu asalt Primăria Bârlad [VIDEO]

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 50 de locatari ai Blocului G1 din Bârlad au protestat astăzi, în jurul orei 11,  în fața primăriei. Ei sunt nemulțumiți că autoritățile au decalat mutarea în locuințele sociale construite pentru ei.

Cei mai mulți dintre nemulțumiți au venit în fața primăriei și cu copii. Ei sunt revoltați de faptul că trăiesc în condiții inumane că vor fi mutați în case noi de abia la toamnă. Autoritățile anunțaseră în urmă cu câteva zile că mult așteptata mutare a rromilor din Blocul G1, de pe strada Vasile Pârvan, va fi făcută în luna iulie. Rromii au fost anunțați dimineața că nu mai sunt bani la bugetul local pentru racordarea la utilități, așa că vor primi cheile de la noile locuințe de abia pe 15 septembrie. „Nu mai sunt fonduri pentru terminarea lucrărilor de racordare la curent electric și gaz, așa că termenul anunțat inițial a fost decalat. E posibil ca locuitorii acestui bloc să fie mutați chiar mai devreme", ne-a spus Sorinel Răducanu, consilier local, reprezentant al rromilor din Bârlad.

Primăria Bârlad a construit 90 de apartamente, în două imobile din partea mărginaşă a oraşului, pentru a-i muta pe rromii din Blocul G1. Costurile investiţiei s-au ridicat la şase milioane de lei.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite