România lui Piţurcă, fără jucători de la Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Piţurcă (stânga) a renunţat la Marius Niculae, unul dintre principalii marcatori ai Ligii I
Victor Piţurcă (stânga) a renunţat la Marius Niculae, unul dintre principalii marcatori ai Ligii I

După conflictul pe care l-a avut cu Porumboiu, selecţionerul s-a răzbunat pe jucătorii galben-verzilor şi nu i-a mai convocat pe Coman, Sălăgeanu, Sânmărtean şi Niculae.

România se pregăteşte de „dubla" cu Turcia (12 octombrie) şi Olanda (16 octombrie, ora 21.00 / Antena 1) din preliminariile CM 2014, însă, ca de obicei, lotul anunţat de selecţioner a stârnit mai multe controverse.

Cea mai mare se leagă de  faptul că FC Vaslui, ocupanta locului 4 în Liga I, n-are niciun jucător pe lista lui Victor Piţurcă, însă Petrolul, care e pe 6, are un internaţional. E vorba de portarul Mircea Bornescu. Acesta a fost convocat chiar în locul goalkeeper-ului de la Vaslui, Dani Coman. Întrebat de ce a optat să-l cheme pe Bornescu şi nu pe Coman, Piţurcă a oferit o explicaţie bizară: „Coman nu mai e de naţională. Nu poţi să aduci portari de peste 32 de ani la lot ca să nu joace". Problema e că Bornescu, alternativa la Coman, e mai tânăr cu fix...un an!

În realitate, excluderea fotbaliştilor care evoluează la Vaslui are prea puţine legături cu vârsta şi cu forma lor de moment. Ei „plătesc" pentru că relaţiile dintre selecţioner şi patronul galben-verzilor s-au stricat înaintea primelor două partide din preliminarii, cu Estonia şi Andorra.

„Porumboiu trebuie scuipat!"

Atunci, potrivit spuselor lui Adrian Porumboiu, vasluienii fuseseră înştiinţaţi că vor avea cinci jucători în lot. De aceea, ei au folosit o echipă de rezerve în returul cu Inter, în Liga Europa, iar apoi au acceptat să joace în campionat după doar trei zile. Rezultatul? Galben-verzii au ratat calificarea în grupele Ligii Europa, iar în Liga I au pierdut două puncte într-o remiză cu Viitorul Constanţa. Ultima lovitură au primit-o chiar de la Piţi, care, în loc de cinci fotbalişti, i-a convocat doar pe Sălăgeanu şi Niculae!

„Am zis să-i odihnim pe băieţi la Milano ca să fie apţi pentru echipa naţională, să nu se accidenteze. Dar vine pe urmă Piţurcă şi ne ia la mişto! Când lansezi nişte convocări, dai peste cap programul unui întreg club şi apoi te întorci la 180 de grade, pot să-ţi spun că eşti un nemernic, nu?", a tunat Porumboiu.

Replica selecţionerului a fost una acidă: „Ce să-i fac lui Porumboiu când mă face nemernic? Să am glume fizice cu el? Aşa trebuie cu unul ca ăsta. Ce înseamnă glume fizice? Să-l scuipi, să-i dai cinci picioare".

Boicot total

În „dubla" cu Estonia şi Andorra, Sălăgeanu n-a bifat niciun minut, iar Niculae, al doilea golgheter al Ligii I în acest moment, a evoluat doar cinci minute. Acum, nici unul dintre ei n-a fost chemat. Sălăgeanu a fost înlocuit de un stelist, Latovlevici, în timp ce Niculae a ieşit de pe listă, fiindcă a fost rechemat Mutu.

Un caz aparte e cel al lui Sânmărtean. La precedentele acţiuni, Piţi a spus că mijlocaşul n-are loc, fiindcă Tănase e titularul postului de mijlocaş stânga. Acum, când „Dodel" s-a „rupt", selecţionerul a explicat: „Nu mai chem pe nimeni în locul lui, fiindcă îl am pe Adi Popa".

Vezi aici lotul convocat de Piţurcă

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite