Restricţii pentru vehiculele mari pe drumurile naţionale din judeţul Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de ieri, vehiculele cu masa totală maxim autorizată mai mare de 7,5 tone nu ma pot circula în intervalul orar 11:00-20:00 pe drumurile naţionale din Vaslui şi alte 21 de judeţe. Află aici care sunt categoriile exceptate de la această măsură.

Restricţia a fost luată cu scopul de a proteja sectoarele de drum asfaltat să nu se defomeze din cauza temperaturilor ridicate.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) interzice temporar, în baza prevederilor articolului 44 alin.2 al Ordonanţei de Guvern nr.43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările si completările ulterioare,  circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în perioada 06 - 07 august 2012 în intervalul orar 11:00 - 20:00, cu excepţia:
_ transporturilor de persoane;
_ transporturilor de animale vii si de produse perisabile de origine animala si vegetală;
_ vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră;
_ transporturi funerare;
_ transporturi postale;
_ transporturi de echipamente de prim ajutor;
_ transporturi pentru distribuire de carburanţi;
_ transporturi de mărfuri sub temperatura controlată;
_ transporturi pentru tractări vehicule avariate;
_ transporturi pentru distribuirea de apă si hrană în zonele calamitate;
_ transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcŃie salubrizării
_ transporturi apă îmbuteliată
_ transporturi produse provenite din exploatări agricole.

Restricţia va fi aplicată pe toate drumurile naţionale din următoarele judeţe: Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Gorj, Argeş, Vâlcea, Dâmboviţa, Ilfov, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Prahova, Galaţi, Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi si Botoşani.
Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, datorită temperaturilor ridicate din timpul zilei se produc deformaţii majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere. Măsura va fi dusă la îndeplinire de către Compania NaŃională de Autostrăzi si
Drumuri Naţionale din România SA cu sprijinul organelor de Poliţie Rutieră. Restricţia va fi ridicată imediat ce temperaturile vor intra în normal si va fi anunţată prin mass-media, se menţionează într-un comunicat al CNADNR SA.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite