Recital de excepţie la Bârlad pentru melomani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi dintre cei mai renumiţi instrumentişti de muzică clasică din lume vor cânta în acest weekend la  Pavilionul Muzeal „Marcel Guguianu“.

Melomanii vasluieni îi vor putea vedea la treabă pe doi dintre cei mai cunoscuţi instrumentişti din lumea muzicală. Violonistul Antal Szalai şi pianistul Josef Balog, ambii din Ungaria, vor concerta mâine după-amiază, cu începere de la ora 18.00, la Pavilionul muzeal „Marcel Guguianu“, situat pe strada cu acelaşi nume. Organizatorii spun că este, de departe, cel mai important recital de muzică clasică susţinut în ultima perioadă la Bârlad.

Au cântat la Berlin, Viena şi New York

„Avem deosebita plăcere de a invita publicul bârlădean să participe la acest eveniment deosebit pentru noi. Cei care vor concerta sunt nişte artişti consacraţi în toată lumea. Ne bucurăm că am putut să-i aducem pentru a delecta şi publicul bârlădean“, ne-a spus Mircea Mamalaucă, directorul Muzeului „Vasile Pârvan“, instituţia organizatoare.

Antal Szalai şi Josef Balog au concertat, de-a lungul timpului, în foarte multe locuri din întreaga lume. Ei se pot lăuda că au cântat publicului din New York, Hong Kong sau Vancouver. De asemenea, au concertat împreună cu celebrele orchestre simfonice de la Viena şi Berlin. Cei doi vor cânta publicului bârlădean partituri celebre ale muzicienilor Bela Bartok şi George Enescu.

Bârladul, oraş privilegiat

Cei doi artişti se afla într-un turneu în ţară noastră, dar n-au acceptat să concerteze decât în patru oraşe. Înainte de Bârlad ei au fost la Piteşti, iar în perioada următoare vor urca pe scenele din Iaşi şi Târgu Mureş.

„Ne bucurăm că la Bârlad se mai organizează evenimente de genul acesta, cu atât mai mult cu cât vom avea ocazia să ascultăm doi mari artişti“, ne-a spus Lucreţia Enache, melomană bârlădeană. Accesul la recital este gratuit.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite