Recensământul populaţiei, sursă de venit pentru studenţii vasluieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele interesate de un ban în plus se pot înscrie la Primărie pentru a deveni recenzori la numărarea vasluienilor, care va avea loc în luna octombrie. O zi de muncă este plătită cu 50 de lei impozabil.

Tiberiu Alexa (23 de ani) este unul dintre tinerii care vor să câştige un ban în plus la recensământul populaţiei, care va avea loc în perioada 20-31 octombrie 2011. Tânărul, originar din Bârlad, este masterand la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi.
Chiar dacă perioada recensământului va coincide cu programul de studii postuniversitare, Tiberiu Alexa spune că este dispus să lipsească două săptămâni de la cursuri pentru a-şi suplimenta veniturile.

„Voi face în aşa fel încât să recuperez materia. Am noroc că va fi început de an universitar, aşa că nu voi avea probleme mari în acest sens. Recensământul este o oportunitate de a câştiga un ban în plus şi nu vreau să o pierd“, a spus tânărul.

Funcţionarii bârlădeni, în concediu

Pentru cele 12 de zile de muncă, Tiberiu, la fel ca şi ceilalţi 2.000 de recenzori care vor fi aleşi din judeţul Vaslui, va primi 500 de lei net. El va trebuie să meargă din casă în casă pentru a completa o serie de formulare tipizate cu datele fiecărei persoane din zona de competenţă pe care o va primi la recensământ. El are obligaţia să păstreze confidenţialitatea chestionarelor. Vasluienii care vor refuza să declare datele solicitate riscă amenzi de până la 1.000 de lei.

Chiar dacă recrutarea recenzorilor este în toi, funcţionarii din cadrul Primăriei Bârlad nu par să fie interesaţi de acest proces. Ieri, secretarul instituţiei se află în concediu, la fel şi şeful Biroului de Cadastru, tocmai cel care a fost însărcinat cu recrutarea viitorilor recenzori. În ceea ce priveşte înscrierile în municipiul Vaslui, acestea sunt în stare avansată. Viceprimarul oraşului, Valeriu Caragaţă, ne-a spus că, până ieri, au fost depuse 180 de cereri.
„Potrivit datelor pe care le-am primit de la Direcţia Judeţeană de Statistică, pentru oraşul nostru va fi nevoie de 289 de recenzori“, a completat Valeriu Caragaţă.

Cum vă puteţi înscrie

Perioada de depunere a cererilor pentru recenzori la recensământ a început pe 1 august şi se va termina la finele acestei luni.
Cei interesaţi trebuie să demonstreze că sunt absolvenţi ai examenului de Bacalaureat, că stăpânesc la perfecţie limba română şi că au un scris descifrabil. Toţi doritorii trebuie să depună mai întâi o cerere la Primărie, iar la final recenzorii vor fi selectaţi în urma unui test.

„La nivelul judeţului Vaslui am estimat că vom avea nevoie de 2.000 de recenzori“, a precizat Costel Cojocaru, responsabilul cu organizarea recensământului din cadrul Direcţiei Judeţene de Statistică Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite