Razie de amploare în depozitele en-gros din Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe depozite en-gros din municipiul Vaslui au fost verificate, zilele acestea, la sânge de echipe mixte ale Poliţiei, Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC), Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi Direţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).

S-a avut în vedere modul în care sunt evidenţiate activităţile de comerţ în evidenţele contabile ale agenţilor economici, verificare documentelor fiscale pentru produsele comercializate, precum şi verificare documentelor de angajare ale  persoanelor care lucrează în aceste unităţi.

„În urma verificărilor efectuate la 45 agenţi economici, au fost constatate 20 de fapte de natură contravenţională, fapt pentru care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, 10 dintre acestea în baza prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 8 la O.G. 21/1002 privind protecţia consumatorilor şi 2 în baza prevederilor O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 12.780 lei", ne-a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Acţiunile poliţiştilor vor continua şi în perioada următoare pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit şi a infracţiunilor de evaziune fiscală.

Intră pe
vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite