Rapid-FC Vaslui 3-2: Galben-verzii, eliminaţi şi din Cupa României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Alexa si Wesley
Dan Alexa si Wesley

Vasluiul a condus cu 2-1 în Giuleşti, însă golul lui Alexa a întors soarta calificării. La finalul partidei jucătorii ambelor echipe s-au bătut între ei la vestiare. 

După 14 secunde de joc, Nicolae Grigore a deschis scorul pentru Rapid, pe o mare greşeală a lui Anderson, iar rapidiştii erau cu un pas şi jumătate în finala Cupei României! Wesley n-a fost de acord ca „filmul" să se termine aşa repede şi a adăugat dramatism. A egalat repede la o eroare a lui Antonio, iar în debutul reprizei secunde l-a depăşit din nou cu un cap pe conaţionalul său din apărarea Rapidului şi a marcat pentru 2-1.

La acest scor, Vasluiul era în finala Cupei României, iar la tribuna oficială Adrian Porumboiu făcea glume pe seama amicului Copos. Execuţia care a decis însă prima finalistă i-a aparţinut lui Alexa şi ar face invidios orice „decar": a fost un şut din cădere, de la marginea careului, care a găsit vinclul porţii lui Borjan. Golul lui Roman a avut darul de a risipi emoţiile Rapidului. 

Va fi cea de-a treia finală a Cupei României pe care o va disputa Rapidul lui Răzvan Lucescu. Precedentele au fost câştigate în 2006 (1-0 cu FC Naţional) şi 2007 (2-0 cu POli Timişoara).

Banner obscen de la femei pentru Mitică

@ Giuleştenii au avut aseară o galerie formată exclusiv din femei şi copii sub 14 ani (iniţial, meciul ar fi trebuit să se joace cu porţile închise). În tribune s-au strâns aproximativ 3.000 de persoane pe baza invitaţiilor gratuite acordate de club. În repriza a doua, fetele au avut un banner confiscat pe care scria „Mitică, să ne pupi la păsărică".

@ Deşi trece prin momente grele, mama sa decedând la finalul săptămânii trecute, muntenegreanul Vladimir Bozovici a ţinut neapărat să joace contra Vasluiului, iar Răzvan Lucescu i-a îndeplinit dorinţa trimiţându-l pe teren încă din primul minut. Fundaşul şi-a spart capul în minutul 34, în urma unui duel aerian cu Papp.

@ Finala Cupei României are loc pe 23 mai, urmând a se disputa pe Arena Naţională. Rapidul va întâlni echipa câştigătoare din dubla Gaz Metan - Dinamo. „Câinii" au câştigat cu 1-0 în tur şi joacă astăzi la Mediaş.

13 Cupe ale României are Rapidul în palmares în acest moment


Rapid 3
Coman - Duarte, M. Antonio, Oros, Bozovici - Grigorie, Alexa, Grigore (Roman 71) - Deac, Herea (Pavlovici 83) , Surdu (Sburlea 57). Antrenor: Răzvan Lucescu

Vaslui 2
Borjan - Papp, M. Constantin, Anderson, Paito - N'Doye - Adailton, Wesley, Stanciu (R. Costin 46), Sânmărtean - Yerro Bello (Temwanjera 68). Antrenor: Augusto Ignacio

Goluri: N. Grigore 1, Alexa 63, Roman 89 / Wesley 6, 47
În tur: 1-0
Stadion „Valentin-Stănescu": 3.000
Arbitru: Marius Avram

După joc, Wesley şi Borjan s-au împins cu coechipierul lor, Marius Constantin. Rapidiştii au intervenit în apărarea fostul lor coleg, iar lucrurile au degenerat. S-au aruncat cuvinte grele între jucătorii celor două echipe, iar în scandal a fost implicat şi Ciprian Panait, secundul vasluienilor care a fost angajat şi la Rapid. Pavlovici şi Temwanjera au fost şi ei implicaţi în altercaţie.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli cele mai importante informații din oraș și județ.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite