Radarele invizibile au lăsat sute de şoferi fără permis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate acestea, şoselele din judeţ nu sunt mai sigure. Numărul amenzilor date pentru viteză sau alte abateri a stagnat, iar numărul accidentelor rutiere este în creştere.

O treime din amenzile date de echipajele de pe maşinile dotate cu radare invizibile sunt pentru depăşirea vitezei în judeţ, arată statisticile Poliţiei Vaslui.


„Din luna aprilie, au fost aplicate 9.727 sancţiuni pentru încălcări ale normelor rutiere, din care 3.100 pentru nerespectarea regimului de viteză“, a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Poliţiei. Paradoxal, deşi sunt mai mulţi poliţişti care supraveghează traficul, numărul accidentelor a crescut. Până la sfârşitul lunii mai, pe arterele din judeţ au avut loc 124 de incidente, cu 29 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. „Accidentele s-au soldat cu 13 persoane decedate, cu una mai mult decât anul trecut, 45 răniţi grav, cu 5 mai mulţi decât în 2009, şi cu 90 răniţi uşor, în creştere cu 32 faţă de perioada de referinţă“, a mai spus Ştraub.


Oamenii legii susţin că depăşirea vitezei este principala abatere în trafic.


„N-am dat mai multe amenzi pentru viteză de când lucrez cu noile aparate radar. Maşinile sunt inscripţionate şi şoferii le văd din timp, plus că se atenţionează între ei cu ajutorul semnalelor luminoase“, a spus subofiţerul Florin Moşneagu. Ultima victimă a poliţistului este gălăţeanul Iulian G., de 34 ani. Bărbatul a fost prins, în Muntenii de Jos, cu 108 kilometri la oră.


„A primit puncte amendă şi puncte penalizare, iar permisul i-a fost suspendat pentru 90 de zile“, a mai spus Moşneagu.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite