Proteste la Spitalul de Urgenţă Bârlad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestele au început de dimineață, de la ora 7.00, și s-au oprit la ora 15.00. În jur de 150 de persoane au scandat vehement înpotriva măsurilor anticriză anunțate de guvernanți

Din cei 580 de membri de sindicat de la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman", 360 au semnat pentru greva generală. Nici unul dintre cei 78 de medici însă. „Activitatea spitalului nu a fost afectată de proteste deoarece o treime din angajați își desfășoară activitatea normal", ne-a spus Nicolae Perju, vicepreședintele Sindicatului „Sanitas"

CITEŞTE ŞI:

Bugetarii vasluieni, la serviciu doar cu prezenţa

Bac-ul, susţinut cu dascăli de împrumut

„Grevă de catifea“, la Braşov

Oamenii spun că nu acceptă sub nicio formă să li se taie din salarii, care și așa sunt foarte mici. „Eu am aproape șapte milioane salariu. Dacă îmi mai ia și  25% din el, nu am cum să mai mai descurc. E bătaie de joc!", ne-a spus Maria Beraru, infirmieră la secția Oncologie a spitalului.

 Grevă la patul pacientului

 La cealaltă unitate sanitară din Bârlad, Spitalul de copii „Sfântul Nicolae", protestele nu au fost atât de vehemente. Aici, din spirit de solidaritate, au protestat și medicii însă fără scandări și multă vâlvâ. „Ne-am rezumat să purtăm la piept niște însemne prin care să ne arătăm nemulțumirea. Suntem puțini și am făcut mai mult o grevă la patul pacientului", spunea, azi la 12, Irina Moraru, liderul de sindicat al unității sanitare.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite