Protectia Copilului: Familia bunicii ucigase are voie să-i creasca pe ceilalţi trei copii rămaşi în viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marin Lupu, soţul bunicii criminale, a refuzat să stea de vorbă cu reporterii ziarului „Adevărul“
Marin Lupu, soţul bunicii criminale, a refuzat să stea de vorbă cu reporterii ziarului „Adevărul“

Reprezentanţii  Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui au stabilit, în urma anchetei efectuate la familia Constanţei Lupu, femeia de 36 de ani care şi-a omorât nepoţica de două luni cu bestialitate, că ceilalţi copii ai săi pot rămâne în grija rudelor paterne.

Familia Lupu are în total patru copii: un băieţel de 3ani, unul de 9 ani, un băiat de 15 ani cu probleme psihice şi fata de 16 ani care a adus pe lume bebeluşul ucis de bunică şi care a rămas să îşi continuie studiile alături de bunica maternă în judeţul Galaţi. Deşi oamenii din sat, în frunte cu primarul comunei Băcani,  au numai cuvinte de reproş la adresa acesteia, cei de la Protecţia Copilului au decis că tatăl este în stare să  îşi crească singur ceilalţi trei copii. Decizia este una paradoxală, ţinând cont că soţul femeii criminale a încercat să o apere pe aceasta dând vina pe băiatul lor de 15 ani, în speranţa că poliţiştii nu-l vor acuza pentru crimă, din cauza handicapului său psihic.

Bebeluş de două luni din judeţul Vaslui, mort în condiţii suspecte. Bunica reţinută pentru omor

„O familie de oameni duşi cu pluta"

Soţii Constanţa şi Marin Lupu au venit în comuna Băcani, localitatea de baştină a bărbatului, în urmă cu aproximativ 3 ani de zile, după ce au locuit o perioadă de timp la casa părintească a femeii. Pe o bucată de pământ al soţului, cei doi şi-au construit o casă, însă nici pănâ acum nu îşi făcuseră actele de mutaţie. „ Sunt o familie de oameni duşi cu pluta. Au venit acum trei ani în satul nostru. Şi-au făcut o casă acolo, prăpădită, n-au acte de mutaţie, nimic. În urmă cu jumătate de an, băiatul cel mare al femeii, de 15 ani, a dat foc la furaje şi a făcut panică în sat. Nimeni din sat nu îi suportă", ne-a mărturisit Pavel Ciacîru, primarul comunei Băcani. Acum două zile, Constanţa lupu a fost aretsată preventiv pentru 29 de zile, după ce şi-a omorât nepoţica de două luni, deoarece bebeluşul plângea prea mult.  Paradoxal este faptul că, oamenii din sat povestesc că cea care a decis ca fetiţa de două luni adusă pe lume de fata lor cea mare a fost chiar mama acesteia din urmă, tocmai ca odrasla ei să îşi poată continua studiile. Deşi atât ea, cât şi soţul au încercat să îi păcălească pe anchetatori că cel care a făcut fapta ar fi fost fiul de 15 ani, procurorii criminalişti nu s-au lăsat păcăliţi şi au reuşit să o convingă pe femeie să îşi recunoscă vina.

Ea este monstrul care şi-a ucis nepoţica pentru că plângea

„Copiii rămân la tată"

Imediat după ce criminaliştii şi-au încheiat cercetările, cei de la protecţia Copilului au deschis şi ei o anchetă. Au stat o zi întreagă la casa soţilor Lupu, au vorbit şi cu rudele bărbatului şi au decis ca ceilalţi trei copii să rămână în grija tatălui. „Din evaluarea de specialitate făcută ca urmare a anchetei noastre a rezultat faptul că există condiţii ca cei mici să rămână în sânul familiei. Copiii de 3 şi 9 ani vor fi crescuţi de bunicii paterni, iar cel de 15 ani va rămâne la tatăl său. Din concluziile anchetei s-a mai stabilit că  toţi membrii familiei prezintă garanţii morale necesare creşterii, îngrijirii şi educării copiilor. Pentru  a înlătura orice suspiciune cu privire la o situaţie de risc, am hotărât împreună cu primăaria din localitate să sprijine familia prin stabilirea domiciliului în comuna Băcani şi înscrierea copiilor la cabinetul medical din sat", ne-a declarat Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite