Prostituatele bârlădene au datorii de miliarde/ Una dintre ele a adunat aproape 1.000 de amenzi numai în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Damele din companie originare din Bârlad „produc" lunar amenzi de zeci de mii de lei.

Numai de la începutul anului, prostituatele bârlădene s-au îndatorat către Serviciu Taxe și Impozite din cadrul primariei cu aproape 300.000 de lei.

Numărul celor care prestează astfel de servicii nu poate fi calculat cu exactitate de către autorități, pentru că foarte multe dintre bârlădence preferă să facă autostopul pe trasee „cu văz", cum ar fi centura Bucureștiului, sau litoralul. „Cele mai multe dintre ele își exercită meseria în alte localități, însă amenzile ajung în localitatea în care își au domiciliu", ne-a explicat Cerassela Apostol, șef Serviciu Taxe și Impozite.

Aproape 1.000 de amenzi, în opt luni

Practicantele prostituției sunt sancționate contravențional în conformitatea cu Legea 61/1991. Ele pot fi amendate de mai multe ori în aceeași zi, valoarea sancțiunii find de maxim 500 de lei. Asta nu le sperie pe damele de companie care știu că statul nu are ce să le facă dacă sunt sărace lipite pământului. „În cazul în care amenzile nu sunt plătite, apelăm la un executor judecătoresc, însă de cele mai multe contravienentele nu au nimic, așa că suntem nevoiți să trecem valoarea amenzilor în insolvabilitate", a încheiat Cerassela Apostol.

În aceeași situație se află și o bârlădeancă, Cezarina Lucica C., care ar putea intra în Cartea Recordurilor pentru numărul de amenzi încasate. Doar în 2010, femeia a adunat nu mai puțin de 935 de sancțiuni, în valoare de aproape 50 de mii de lei. Nimeni nu știe pe unde își mai duce veacul prostituata, așa că recuperarea debitului pe care aceasta îl datorează este doar un vis pentru autorități.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite