Procesul fostului șef de poliție, Marinică Zărnescu, a început cu o amânare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi a avut loc primul termen în care fostul șef al Poliției Economice, Marinică Zărnescu, este acuzat de braconaj.  Prin intermediul avocatului din oficiu, Z.M., așa cum este cunoscut în cercul săi de prieteni, a cerut amânare pentru a-și angaja apărător.

Deși dosarul în care Marinică Zărnescu, Ciprian Păduraru și Relu Crețu sunt acuzați de braconaj a fost înregistrat la începutul lunii iunie, vacanța judecătorească a făcut ca acesta să apară în fața magistraților abia astăzi. Cei 3 complici sunt acuzați că în data de 8 ianuarie 2011 au împușcat fără niciun drept un căprior adult (ciută) și un pui din aceeași specie, asta pentru că niciunul dintre ei nu deţinea o autorizaţie legală de vânătoare pentru căprior şi că în acea perioadă era interzisă vânarea acestei specii (Vezi aici rechizitoriul procurorilor).

Ar putea scăpa doar cu amendă

În timpul audierilor din data de 11 ianuarie 2011, Marinică Zărnescu și-a recunoscut fapta și anume că el a fost cel care a împușcat ciuta. Legea 202/2010, intitulată și „legea micii reforme", este una din portițele de scăpare ale lui Zărnescu și celorlalți complici ai săi. Potrivit actului legislativ, persoana care îşi recunoaşte vinovăţia în faţa instanţei de judecată va beneficia de reducerea cu o treime a pedepsei sau cu o pătrime a cuantumului amenzii. Cum este puțin probabil ca un fost om al legii, să nu cunoască prevederile legale în vigoare, există posibilitatea ca Marinică Zărnescu să se folosească de Legea 202/2010, deoarece ar putea scăpa cu o pedeapsă mică. Cu alte cuvinte ar putea scăpa cu o simplă amendă, deoarece nu va mai fi nevoie și de audierea unor martori. În caz de braconaj, amenda penală este între 5.000 și 21.000 de lei. Aceeași atitudine a avut-o și Ciprian Păduraru, care a recunoscut că a împușcat căpriorul.

Următorul termen pe 27 octombrie

Deoarece aveau apărători din oficiu, atât Marinică Zărnescu, cât și ceilalți doi complici au cerut amânare instanței de judecată. Următorul termen va avea loc pe data de 27 octombrie.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite