Prinşi de poliţiştii de frontieră vasluieni, după ce au trecut ilegal Prutul ca să îşi găsească un loc de muncă în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre bărbaţi a fost prins în apropierea râului Prut
Unul dintre bărbaţi a fost prins în apropierea râului Prut

Poliţiştii de frontieră vasluieni au reţinut doi bărbaţi din Republica Moldova care au trecut ilegal frontiera de stat cu scopul de a-şi găsi un loc de muncă în România.

Unul dintre bărbaţi a fost prins seara, în jurul orei 18:30 de către poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră (SPF) Huşi, în apropierea liniei de demarcaţie dintre judeţele Vaslui şi Iaşi.

Jumătate de oră mai târziu, în timp ce se aflau în misiune de supraveghere a frontierei de stat, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Berezeni au interceptat, pe raza localităţii Berezeni, un alt bărbat care nu îşi justifica prezenţa în zonă.

Întrucât cele două persoane au declarat, cu accent puternic basarabean că nu au documente de identitate asupra lor, iar în sacoşa unuia dintre ei au fost găsite câteva haine ude, poliţiştii de frontieră vasluieni au procedat la conducerea celor doi la sediile sectoarelor, din localitatea Huşi, respectiv, Berezeni, pentru cercetări suplimentare.

Au fost informate în mod operativ autorităţile de graniţă vecine despre producerea celor două evenimente,  iar cercetările la faţa locului, în ambele cazuri, au fost efectuate împreună cu acestea.

„În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că cei doi bărbaţi sunt din Republica Moldova, în vârstă de 54, respectiv 25 de ani şi că au trecut ilegal frontiera de stat a României, înot, din ţara lor, cu scopul de a-şi găsi în România un loc de muncă", ne-a declarat Irina Mirică Gheucă, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.

În ambele cazuri poliţiştii de frontieră vasluieni au întocmit dosare penale celor doi bărbaţi pentru intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi care va dispune măsurile legale care se impun.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite