Vaslui: Prins cu „mâţa-n sac" a doua oară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul transporta peste 80 de pachete de ţigări de contrabandă
Bărbatul transporta peste 80 de pachete de ţigări de contrabandă

Un cetăţean român s-a ales cu dosar penal după ce a încercat vigilenţa poliţiştilor de frontieră a doua oară.

Este vorba despre un bărbat de 31 de ani, care a fost prins în urmă cu două seri cu ţigări de contrabandă la Punctul de Trecere al Frontierei (PTF) Albiţa. În urma unui control amănunţit efectuat de oamenii legii aceştia au descoperit în cotiera dintre scaunele din faţă şi într-un locaş din spatele casetofonului cantitatea ascunsă şi nedeclarată de 1.600 de ţigarete (1.400 "Winston" şi 200 "Karelia Slims"), având aplicat timbru Republica Moldova.

Bărbatul este un "cunoscut" al poliţiştilor de frontieră vasluieni după ce fusese depistat în data de 21 august a.c., tot în P.T.F. Albiţa, transportând cantitatea de 34.000 de ţigarete (28.000 de ţigarete "Plugaru" şi 6.000 de ţigarete "Plai") în valoare de 3.595 lei.

"Pentru că a fost depistat a doua oară încercând să introducă în ţară ţigări peste plafonul admis, poliţiştii de frontieră vasluieni i-au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă (conform art. 270, alin 2, lit. b din Legea 86/2006 cu modificările şi completările ulterioare)", ne-a declarat Adrian Corogeanu, purtătorul de Cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Vaslui.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 342 lei, a fost indisponibilizată în vederea confiscării, iar autoturismul folosit a fost şi el indisponibilizat pentru continuarea cercetarilor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe vaslui@adevarul.ro

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite