Primul after school înfiinţat la Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fostă învăţătoare vrea să ofere de la 1 martie o alternativă părinţilor care sunt prea ocupaţi pentru a-şi ajuta copiii la teme. Elisabeta Marin susţine că elevii din clasa after school vor participa la activităţi educative. Vasluienii consideră că ideea cadrului didactic este foarte bună.â

 Influenţată de zecile de cazuri ale copiilor care au părinţii plecaţi la muncă în străinătate, Elisabeta Marin (59 de ani) s-a gândit să facă ceva pentru ei. Fosta învăţătoare a depus un proiect în cadrul unui program amplu lansat de Blocul Naţional Sindical (BNS) menit să sprijine financiar, cu fonduri europene, femeile care vor să deschidă o afacere.

„Am avut în clasă foarte mulţi copii ai căror părinţi erau plecaţi la muncă prin alte ţări, iar supravegherea lor era lăsată de izbelişte. În plus, iubesc la nebunie meseria asta şi vroiam să continui să am grijă de copii. Sunt foarte mulţi oameni activi, prin latura meseriei lor, care nu pot avea grijă în permanenţă de copiii lor. Decât să angajeze bone, noi le oferim un serviciu mult mai convenabil“, a spus Elisabeta Marin.

Învăţare prin socializare

Copiii înscrişi în clasa after school vor beneficia de o masă caldă, dar şi de activităţi cultural-educative mai diverse. Ei se vor putea juca, vor cânta, vor merge la spectacole sau la bibliotecă, iar cei care pot face performanţă la competiţii vor fi pregătiţi în plus la materiile la care excelează.

„Am angajat deja personal didactic calificat pentru învăţământul primar deoarece pentru început ne-am gândit să venim în sprijinul copiilor din clasele I- IV. Am început să achiziţionăm şi materialele didactice necesare şi sper ca, de la 1 martie, să putem da drumul la clasă. Copii vor relaţiona, îşi vor face temele, vor învăţa limba engleză sau vor fi iniţiaţi în lucrul cu calculatorul. Cel mai important e faptul că îşi vor face noi prieteni“, a adăugat Elisabeta Marin.

„Mă întrebam de ce nu există şi la Vaslui“  

Vasluienii susţin ideea Elisabetei Marin, mai ales că este prima de acest gen din municipiul reşedinţă de judeţ. „Mă încântă ideea pentru că va socializa cu ceilalţi copii şi îşi va dezvolta capacităţile de comunicare. Mai bine decât să stea în faţa televizorului“, a spus Diana Chirilă, avocată.

De altfel, unii părinţi au fost până acum dezamăgiţi de absenţa unei clase cu program after school. „Chiar mă întrebam de ce nu există şi la Vaslui. Din păcate, timpul nostru este ocupat tot mai mult cu problemele de la serviciu“, a explicat Anda Vizitiu, funcţionară la o bancă.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite