Primarul Negreştiului, condamnat pentru abuz în serviciu şi fals intelectual

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Cozma, primarul oraşului vasluian Negreşti, a fost condamnat, vineri, de Judecătoria Vaslui, la un închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual.

Cozma a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în urmă  cu doi ani, din cauza unui proiect cu bani europeni început în urmă cu şapte ani.

Edilul a fost condamnat de magistraţii vasluieni la un an de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual.

Potrivit procurorilor,  Cozma a falsificat, împreună cu un alt angajat al Primăriei Negreşti, o serie de documente dintr-un proiect în valoare de 62.000 euro, din care 49.860 euro a fost contribuţia Uniunii Europene (UE). Proiectul prevedea construirea unei fabrici de cărămizi ecologice în oraş, însă investiţia nu a mai fost finalizată, motiv pentru care primarul s-a văzut nevoit să dea banii înapoi Uniunii Europene de la bugetul local.

Nu mai poate candida

 

Pe lângă condamnarea de un an de închisoare cu suspendare, magistraţii Judecătoriei Vaslui au mai decis ca Ioan Cozma să plătească cheltuieli judiciare în valoare de 5.800 lei. De asemenea, primarului de Negreşti i s-a mai interzis dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat.

Sentinţa nu este definitivă, atât primarul Ioan Cozma, cât şi procurorii DNA având posibilitatea să facă recurs în termen de 10 zile de la pronunţarea sentinţei.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite