Primărița ilegală din Tătărăni este anchetată de Prefectură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doina Antohi (Foto: vrn.ro)
Doina Antohi (Foto: vrn.ro)

Reprezentanții Guvernului în teritoriu au demarat, în sfârșit, o anchetă la Primăria Tătărăni, după ce presa a relatat modalitatea ilegală în care fostul viceprimar, Doina Antohi, s-a autointitulat în funcția de primar al localității.

Potrivit conducerii Prefecturii, Doian Antohi a semnat și a emis zeci de acte fără a avea nicio autoritate în acest sens, deoarece legea nu i-a permis să preia scaunul de primar în locul fostului edil care a murit la sfârșitul lunii iulie. Astfel, toate documentele semnate în primele două săptămâni ale lunii septembrie nu au nicio valoare, mai ales că Doina Antohi a demisionat din funcția de consilier local la începutul lunii, ceea ce a însemnat și pierderea funcției de viceprimar.

„Dacă știa legea, Doina Antohi nu ar fi trebuit să demisioneze din funcție pentru că, automat, a preluat atribuțiile fostului primar. În consecință, toate actele semnate după data de 3 septembrie, atunci când și-a dat demisia, au fost semnate ilegal. Acum verificăm toate aceste acte pentru a ataca în instanță și a le anula, așa cum prevede legea", a declarat, prefectul judeţului Vaslui, Levente Csaba Szekely.

Reprezentanții Prefecturii au mai spus că, în mod normal,  consilierii locali din Tătărăni trebuie să voteze în ședință de CL numirea unui alt viceprimar pe postul lăsat liber de Doina Antohi. Abia noul viceprimar va putea prelua și atribuțiile de primar, prin ordin al prefectului, ținând cont că, odată cu moartea fostului primar, nu mai pot fi organizate alegeri anticipate cu mai puţin de un an înainte de termenul legal, respectiv luna iunie 2012.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite