Vaslui: Primăriile din Vaslui și Bârlad sfidează criza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe timp de criză, cele două instituții au mai înființat posturi sau chiar au mai angajat personal. La Primăria din Bârlad au mai apărut 29 de locuri de muncă pe organigramă în timp ce omologii de la Vaslui au angajat deja patru persoane.

Dacă în celelalte primării din țară conțopiștii se tem de restucturări, în cele două mari instituții locale din județ este taman ivers. Autoritățile din Vaslui și Bârlad fac ca măsurile anticriză să se întoarcă împotriva Guvernului. Cea mai ciudată situație este la Bârlad, acolo unde Consiliul Local a propus înființarea a încă 29 de posturi. Justificarea edililor este bazată pe organigrama întocmită de Prefectură. „Numărul maxim de posturi din aparatul de specialitate al primarului și din celelate servicii finanțate din bugetul local a fost stabilit de Prefectura Vaslui", ne-a spus Constantin Nițuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bârlad. La rândul lor, reprezentanții prefecturii au întocmit organigrama în baza ordonanței 63/2010, care presupune reducerea personalului din instituțiile publice.

Astfel se face că, în afară de angajații din învățământ, sănătate și asistență socială, primăria va avea în subordine 556 de angajați, față de 527 cât sunt acum. Condiția ar fi ca Agenția Națională a Funcționarilor Publici să aprobe cerința de creștere a personalului trimisă de edilii Bârladului.

Lume nouă în Primăria Vaslui

După ce au fost restructurate 40 de posturi de la Poliţia Comunitară, la Primăria Vaslui au fost făcute patru angajări. „ Concursul a fost organizat în baza OUG 34/2009, care prevede că putem acoperi 15% din posturile vacantate în ultimul an", ne-a declarat Geanina Tofan purtătorul de cuvânt al Primăriei Vaslui.

Mai multe informații în ediția tipărită de diseară

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite