Primăria Vaslui, în război cu vânzătorii de maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii locali au fost somaţi de edili să amendeze toţi proprietarii care încearcă să îşi vândă autoturismele în afara spaţiilor special amenajate. Măsurile drastice vin la peste doi ani de când  a intrat în vigoare hotărârea de Consiliu Local care prevede că vasluienii nu mai au voie să-şi lase la întâmplare maşinile.

Consilierii locali vasluieni au căzut de acord pe 24 aprilie 2009 să îi ajute pe cei care vor să îşi vândă autoturismele şi le-au oferit acestora un spaţiu special amenajat, cel de la târgul de maşini din zona Obor. „Ajutorul“ îi obliga însă pe proprietari să nu îşi facă publică oferta, prin afişe lipite pe parbriz, pe străzile din oraş.


De atunci şi până în prezent, puţini sunt cei care au respectat acea hotărâre, dovada cea mai clară fiind numărul mare de înştiinţări lăsate de poliţiştii comunitari, desemnaţi să „cureţe“ oraşul de maşinile scoase la vânzare.


„Se va trece la amenzi“


„Până acum au fost somate peste 1.500 de persoane. Oamenii nu vor să înţeleagă şi dau vina ori pe neştiinţă, ori pe distanţa mare care este până la Obor. Mai greu e cu cei care vin din străinătate şi aduc maşini spre vânzare. Aceştia ocupă parcările, spaţiile verzi, deşi sunt atenţionaţi. Undeva prin lunile octombrie-noiembrie, dacă nu vor răspunde somaţiilor, se va trece la amenzi“, a declarat Geanina Tofan, purtătorul de cuvânt al Primăriei.


Şi şeful instituţiei este deranjat de situaţie. „Nu mi se pare normal ca cei care vin de afară să respecte regulile acolo şi aici, în ţară, să îşi bată joc de ele. Nu doar că ocupă parcările şi spaţiile verzi abuziv, dar şi poluează fonic“, a completat primarul Vasile Pavăl. Potrivit hotărârii, proprietarii autoturismelor destinate vânzării nu sunt amendaţi din prima, tocmai pentru a nu se presupune că există rea intenţie din partea autorităţilor. „Mai întâi identificăm acele maşini, după care colegii mei le lasă înştiinţări în parbriz să se prezinte la sediu. Dacă nu ţin cont de acele comunicări, trecem la amenzi“, a spus Laurenţiu Turbatu, şeful Poliţiei Locale.


Aleg parcarea cu taxă


Ca un paradox, anul trecut, Centrul de Afaceri din oraş a luat decizia să ofere, contra sumei de 30 de lei pe lună, o parte din parcarea pe care o deţine acelor oameni care vor să îşi vândă maşinile. Cu toate că spaţiul de la Obor este gratuit, parcarea Centrului este aproape plină cu autoturisme scoase la vânzare.


„Eu mi-am adus maşina aici deoarece am auzit de la un văr de-al meu că există un astfel de loc special amenajat. Sincer, Oborul e departe, şi în plus locul acesta are un vad bun. Îmi convine să plătesc chiria“, a spus unul din proprietarii care vrea să scape de automobilul său.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite