Primăria Vaslui are conturile blocate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria municipiului Vaslui
Primăria municipiului Vaslui

Din cauza unor despăgubiri în valoare de 1 milion de lei pe care trebuie să le acorde unor proprietari care au revendicat în instanţă fosta clădire a Cantinei de Ajutor Social, Primăria municipiului Vaslui s-a trezit că are conturile blocate.

După aproape 10 ani de procese în care a refuzat să restituie imobilul, executorii judecătoreşti au decis să blocheze conturile primăriei, ceea ce înseamnă că instituţia nu poate efectua acum nicio plată.

Proprietarii au solicitat despăgubiri în instanţă pentru dreptul de folosinţă şi au câştigat procesul, iar acum urmează să primească suma de 1 milion de lei.

Potrivit legii, Primăria Vaslui are la dispoziţie jumătate de an pentru a achita această sumă doar dacă dispune de aceşti bani.

De cealaltă parte, conducerea instituţiei îşi ia angajamentul să restituie banii, dar speră să obţină, tot în instanţă, plata unei sume mai mici invocând faptul că s-au făcut îmbunătăţiri la acest imobil.

„Noi am solicitat ca suma să fie diminuată, având în vedere că s-au făcut o serie de îmbunătăţiri la imobilul fostei cantine de ajutor social. Aşteptăm să vedem decizia instanţei, care sperăm să ne fie favorabilă, ca să putem plăti", a declarat primarul Vasile Pavăl.

Acesta susţine că suma reală pe care trebuie să o plătească proprietarilor este de 120.000 de euro, dupa ce municipalitatea a cheltuit 78 de euro pentru refacerea şi modernizarea acelei clădiri.

Intră pe
vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite