Premii pentru elevii vasluieni la concursul „Made for Europe“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii vasluieni au excelat la etapa națională a Concursului „Made for Europe", care în fiecare an premiază cele mai bune produse finale ale proiectelor europene realizate cu ajutorul financiar al Comisiei Europene prin Programul de Invățare pe tot Parcursul Vieții. Cei 6 olimpici care au reprezentat tot atâtea școli și licee din Vaslui, Bârlad și Huși au obținut 3 premii I, 2 premii II și un premiu III la secțiunile la care au

În perioada 19-21 aprilie, şase instituții de învățământ au reprezentat județul Vaslui la București, acolo unde a fost organizată editia a VI-a a Concursului Național „Made for Europe". Ca în fiecare an, elevii vasluieni au impresionat prin produsele realizate și prezentarea acestora, astfel încât punctajele primite din partea membrilor comisiei naționale, formată din inspectori de specialitate, să îi plaseze pe primele locuri în clasament.

Astfel, brațul robotic  Aro 1, realizat de elevii Grupului Școlar Industrial „Ștefan Procopiu" Vaslui în cadrul proiectului de mobilitati de elevi Leonardo da Vinci: Sistemele de locomoţie ale roboţilor mobili şi industriali - Orientarea robotului  în zona de intervenţie" și prezentat de Marian Cătălin Lăcătuș din clasa a XII-a a obținut premiul I. El a fost îndrumat de profesorii Mariana Bacoșcă și Daniela Silvia Ionașcu.

Tot pe primul loc la secțiunea proiecte bilaterale s-a aflat Vlad Alexandru Mustiață din clasa a XII-a, îndrumat de profesorul Willy Hanga. El a prezentat un website și un dicționar de termeni tehnici IT, produse finale ale proiectului bilateral Comenius „Highschool Technical English Challenges" derulat de Colegiul Național „Cuza Vodă" Huși în parteneriat cu un liceu din Turcia.

Softul educațional realizat în cadrul proiectului bilateral Comenius „Langue, culture et civilisation a travers l'Europe" de membrii echipei de proiect de la Colegiul Economic „Anghel Rugină" a fost distins cu premiul al III-lea. Produsul a fost prezentat de eleva Georgiana Bianca Barbălată, din clasa a XI-a, îndrumată de profesoara Mihaela Cosovanu.

La nivel gimnazial produsul final al proiectului multilateral Comenius „Valorificarea siturilor naturale" la care Școala cu Clasele I-VIII Nr. 7 „Căpitan Grigore Ignat" din Bârlad a fost parteneră, a obținut premiul I. Website-ul și Mini Eco Enciclopedia au fost prezentate de eleva Floris Iasmina Mihalache din clasa a VIII-a, îndrumată de profesoara Irina Stoian.

Pe locul al doilea la aceeași secțiune a fost o altă școală din Bârlad. Școala cu Clasele I-VIII Nr. 8 din localitate a derulat timp de doi ani un proiect multilateral cu titlul „Fire - life and civilization". Cu un website și un ghid cu titlul  „How to be friend of fire", Școala Nr. 8 din Bârlad s-a clasat pe locul al doilea, fiind reprezentată la etapa națională a Concursului Made for Europe de eleva  Andra Georgiana Pricop din clasa a VIII-a, îndrumată de profesoara Alina Buhuș.

Un binemeritat loc II a ocupat și Școala cu Clasele I-VIII Nr. 3 „Constantin Parfene" din Vaslui prin eleva Narcisa Teodora Nemțanu din clasa a VII-a, pregătită de profesoara Maria Monica Coman, coordonatorul proiectului. Ea a prezentat o carte de bucate și o colecție de ziare realizate de cele cinci școli partenere în proiectul multilateral Comenius „We-the children have a right to learning and developing our interests".

Comisia națională de evaluare a fost formată din inspectori școlari de specialitate, printre aceștia numărându-se și Landiana Mihnevici, inspector școlar pentru proiecte educaționale și programe europene din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, președinte al acestei comisii fiind Corina Popescu, Coordonator Departament Comenius din cadrul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare.

La competiție au participat aproximativ 100 de elevi din toate județele țării, reprezentând tot atâtea instituții de învățământ și proiecte. Produsele și modul de prezentare al acestora au fost dintre cele mai variate, fiind exemple de buna practică pentru toți participanții, elevi și profesori însoțitori.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite