Pregătirile pentru recensământ, pe ultima sută de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritățile locale și județene sunt în toiul pregătirilor pentru această acţiune. Deja, s-au întocmit listele cu recenzorii șefi, iar zilele acestea, la primării se întocmesc și listele cu cei care vor bate din poartă în poartă și din ușă în ușă pentru a aduna date despre populația județului.

Prefectura Vaslui a recomandat primarilor să dea prioritate celor care au mai fost implicați în activitatea de recensământ.

Noi am recomandat tuturor primărilor să țină cont de acest aspect. Practic și din acest motiv le-a revenit lor rolul de a întocmi fiecare propriile liste cu recenzori. În cazul în care aceștia nu-și îndeplinesc atribuțiile să își asume autoritățile responsabilitatea și să găsească soluții. Sperăm totuși să nu fie probleme, chiar dacă va fi un volum mult mai mare de lucru decât la recensământul agricol", a declarat Traian Huluță, director de cabinet al prefectului de Vaslui.

Șefii Direcției de Statistică Vaslui, cei care vor răspunde în mod direct de recensământul general al populației din octombrie sunt plecați la București la instruire. După 1 septembrie vor începe și instruirile recenzorilor din județ.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite