Pregătirile pentru alegeri sunt în grafic la Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pregătirile pentru alegeri sunt în toi
Pregătirile pentru alegeri sunt în toi

Prefectura Vaslui anunţă că pregătirile pentru alegeri sunt în toi. Astfel, potrivit graficului desfăşurării pregătirilor, s-a întocmit documentaţia de achiziţie publică pentru contractarea serviciilor tipografice pentru imprimarea buletinelor de vot, aceasta fiind transmisă şi publicată în SEAP. S-a estimat un număr de 808.600 de buletine de vot, pentru Camera Deputaţilor şi Senat.

Prin ordin al prefectului s-au delimitat 511 secţii de votare pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie în judeţul Vaslui, din care 117 secţii în municipii, 18 în oraşe şi 376 în comunele judeţului.

Este în curs de întocmire şi finalizare lista cu juriştii din judeţ şi a celor cu o bună reputaţie în localitate, dintre care, prin tragere la sorţi, conform legii, se vor desemna preşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale ale secţiilor de votare. Cele două liste vor fi înaintate spre verificare Autorităţii Electorale Permanente, ulterior această listă urmând să fie depusă la tribunalul judeţului Vaslui, care va face tragerea la sorţi şi stabilirea preşedinţilor şi locţiitorilor mai sus menţionaţi.

Deasemenea, prin ordin al prefectului, s-au stabilit dimensiunea ştampilei Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 39, diametrul fiind de 35 de milimetri, tuşul pentru ştampilă având culoarea albastră şi dimensiunea ştampilelor de control ale secţiilor de votare, folosite la alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat în Circumscripţia electorală nr.39 Vaslui.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite