Prefectura va numi directorul interimar de la SJU Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare spital din judeţul Vaslui a rămas de luni fără conducere, după ce şi mandatul directorului medical a expirat. CJ refuză să numească un director interimar până la preluarea unităţii. Direcţia de Snătate Publică a anunţat situaţia Ministerului Sănătăţii, care a cerut ajutorul Prefecturii în soluţionarea problemei.

De luni, Spitalul Județean de Urgențe Vaslui a rămas fără conducere, după ce mandatul doctorului Carmen Rotaru, director medical, a exiprat. În acest moment, unitatea sanitară, singura din judeţ care nu a fost preluată de autorităţi,  nu are nici manager, nici director medical. "Noi nu putem să numim pe cineva în funcție pentru că nu avem acest drept. Am făcut cunoscută situația de la Vaslui la Ministerul Sănătății", a declarat Adrian Chiroșcă, directorul adjunct al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

CJ refuză să numească un director la SJU

 

În şedinţa de vineri, 30 iulie, consilerii judeţeni au decis amânarea preluării SJU cu încă o lună, pentru a oferi astfel Ministerului Sănătăţii posibilitatea de a achita până pe 15 august datoriile pe care unitatea sanitară le are până la data de 31 martie. Reprezentanţii DSP Vaslui susţin că CJ are dreptul de a numi un manager interimar la SJU Vaslui, deşi nu a semnat încă protocolul de preluare a spitalului. Conducerea CJ refuză însă să numească noi directori înainte a de lua în administrare unitatea sanitară.

 "CJ nu se va implica în această problemă. Nu vom numi nici un director interimar atâta timp cât nu am preluat această unitate. Spitalul este un obiect de aruncat de unii, de către Ministerul Sănătăţii şi de luat de alţii?  Dacă era trecut la noi spitalul numeam o conducere, altfel nu. Vom vedea în momentul în care vom prelua spitalul ce decizii vom lua. Până atunci nu ne implicăm în această problemă", a declarat Vasile Mihalachi, preşedintele CJ Vaslui.

 Noul director interimar, numit de Prefectură

În urma discuţiilor pe care DSP le-a avut cu Ministerul Sănătăţii şi cu reprezentanţii Prefecturii s-a stabilit ca noul manager interimar al SJU Vaslui să fie numit de către Prefectură. "DSP a informat în scris şi telefonic cabinetul Ministerului Sănătăţii în legătură cu acest aspect. Urmează ca Ministerul Sănătăţii să desemneze un manager interimar. Noi am cerut o nominalizare în acest sens din partea Prefecturii Vaslui. Nu ştim când va fi făcută această nominalizare.În ceea ce priveşte funcţionarea unităţii sanitare, la ora actuală spitalul mai are un director economic şi un director de îngrijiri care veghează activitatea de acolo", a menţionat Mihaela Vlada, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite