Poza zilei: Semaforul verde - stop

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

Veşti bune pentru daltoniştii bârlădeni. Aceştia nu mai trebuie să-şi facă griji că nu ştiu ce culoare are semaforul din faţa lor. Autorităţile bârlădene au inventat semaforul care indică şi verde şi roşu în acelaşi timp.

Prima intersecţie la care municipalitatea experimentează inovaţia este cea dintre străduţa General Naumescu cu Bulevardul Republicii (zona Crolux). Inovatoare din fire, autorităţile din Bârlad promit că pe viitor vor încerca să introducă „pe piaţă" şi indicatorul „Cedează trecerea" care va da prioritate,  sensul giratoriu care vă va obliga să mergeţi în zig-zag, dar şi linia continuă care va îndemna şoferii să depăşească.

Surse din cadrul Primăriei ne-au spus că planul de modernizare a circulaţiei rutiere este mult mai amplu însă. Se pare municipalitatea vrea să introducă un sistem unic de comunicare, bazat pe emiţătoare radio. Astfel, fiecare şofer va avea câte o staţie mobilă la el, cu ajutorul căreia va discuta cu ceilalţi participanţi la trafic despre manevrele pe care intenţionează să le efectueze. Reţeaua de comunicaţii de ultimă generaţie va fi introdusă după ce reţeaua de străzi suspendate ale Bârladului va fi finalizată. Pe baza acestor realizări, James Cameron va face un film de Oscar care va fi proiectat în premieră mondială la cinematograful 3D din Bârlad.

Până atunci, autorităţile se chinuie să regleze semaforul de la intersecţia amintită. Al dracului aparat, a început să arate şi portocaliu...

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite