Poza zilei: Milogeala nu ţine cont de ger

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copil cersetor
Copil cersetor

Cine credea că o dată cu venirea iernii cerşetorii vor renunţa să mai hoinărească pe străzi s-a înşelat amarnic.

Ieri, era o un ger de crăpau pietrele. Toţi bârlădenii care se aventuraseră să iasă pe stradă îşi frecau mâinile de frig. Chiar şi cei care avea mănuşi simţeau niţel ciupeala gerului ce a cuprins urbea de vreo săptămână.

În timp ce unii îşi beau vinul fiert la bodegile de prin cartiere, alţii munceau. Care la birou, care direct în stradă. Codul muncii şi al eticii spune că nu e permis să amesteci cuvintele "muncă" şi "copil" în aceeaşi propoziţie. Niciunul din cele două coduri nu se aplică în cazul cerşetorilor.

Într-adevăr, suntem dezgustaţi total de ei. Ne-am săturat să ne zgândărească peste tot cu agasantul "Dă şi mie un ban, nene!", dar uitaţi-vă la imaginea de mai sus şi vedeţi ce sentiment vă încearcă. Cel mai probabil va fi unul de compasiune. V-ar trece imediat prin cap că aveţi un copil acasă şi că nu aţi putea niciodată să-l lăsaţi să stea cu fundul în zăpadă, la -5 grade. Sau poate i-aţi blama pe cei care au trimis prichindelul la cerşit. În ambele din situaţii, nimic nu s-ar schimba. Vom vedea în continuare copii chinuiţi care cerşesc mila trecătorilor şi autorităţile trecând pe lângă ei ca şi cum n-ar fi nimic anormal în asta. Nu-i ajutaţi cu nimic oferindu-le un leu. Banii nu ajung la ei, ci la cei care i-au format "profesional" pentru a face asta.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite