Poşta din Bârlad a rămas pe „uscat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanții Aquavas, firma care distribuie apa în Bârlad, au decis să debrașeze instituția pentru o datorie din luna mai a acestui an. Societatea are de adunat de la populație nu mai puțin de 900.000 de lei.

Lipsa banilor se resimte și la instituțiile de stat. Poșta Română, sucursala Bârlad, a fost debranșată, săptămâna trecută, de la apă din cauza unei datorii de 1.500 de lei. Debitul datează din luna mai a acestui an, când între Poștă și Aquavas a pornit un adevărat război. Firma de stat acuza că apometrele nu înregistrează consumul cum trebuie. „Atunci noi am decis să trimitem apometrul unei firme specializate pentru o expertiză și s-a dovedit că aparatul era funcționabil. Chiar și așa ei au refuzat să plătească. I-am păsuit câteva luni, însă refuzul lor de a plăti ne-a determinat să-i lăsăm fără apă", ne-a spus Vasile Ungureanu, directorul Aquavas.

 Datorii de miliarde

Contactată de reporterii „Adevărul de Seară" conducerea sucursalei Bârlad a Poștei Române a spus că „asta nu e treaba presei" și a refuzat să facă vreun comentariu.

Este singura instituție din Bârlad care a fost deconectată de la apă de Aquavas. Reprezentanții firmei de apă spun că, în ultima perioadă, se confruntă cu creștere a numărului rău-platnicilor. În prezent, societatea bârlădeană are de adunat nu mai puțin de 900.000 de lei de la datornici. „Mulți aleg să nu plătească pentru că sunt blocuri în care nu putem face deconectări, deoarece am lăsa tot imobilul fără apă", a mai spus Ungureanu.

 Vor fi dați în judecată

„Nu este rea intenție, pur și simplu nu avem bani, vom plăti când ne vom mai stabiliza din punct de vedere financiar", ne-a spus Mihai Lungu, un bârlădean de 55 de ani.

Pentru că deconectarea de la apă nu-i sperie pe bârlădenii care locuiesc la blocuri, conducerea Aquavas apelează la instanță pentru a-și recupera datoriile. „În prezent avem întocmite 2.000 de dosare pentru recuperea banilor cu ajutorul Judecătoriei. Acolo unde lumea nu va înțelege de vorbă bună, vom fi nevoiți să apelăm la un executor judecătoresc", a încheiat Vasile Ungureanu.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite