Porumboiu, un patron care se desparte de antrenori cu scandal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul de la Vaslui şi-a făcut un obicei din a se despărţi de antrenorii lui cu scandal, după un model născut de finanţatorul Stelei. Cel puţin patru tehnicieni au păţit-o.

Când Adrian Porumboiu se enervează, nimic nu-i mai stă în cale! Nici măcar o prietenie pe care credea că a legat-o cu antrenorul de pe banca Vasluiului. Dacă i s-a pus, a dat afară tehnicianul, indiferent de numele său şi de rezultatele înregistrate pe banca galben-verzilor moldovenilor! Ultimul sacrificat: Viorel Hizo.

Victima numărul 1: „puriul", primul blatist

„Uraganul" însă a fost declanşat de foarte devreme, încă din 2006. După meciul Vaslui - Steaua, 0-4, în urma căruia roş-albaştrii au câştigat titlul la mare luptă cu Rapidul, Porumboiu şi-a acuzat jucătorii şi pe antrenorul de atunci, Mircea Rednic, de blat. Suspiciunile finanţatorului au fost influenţate şi de faptul că „Puriul" oricum ar fi plecat la Dinamo, plus că mai multor fotbalişti le expira contractele după meciul cu Steaua. Mircea Rednic n-a mai „ieşit" din gura lui Porumboiu. „Dacă era aşa bun, juca cu Vasluiul în Cupa UEFA.

Atitudinea lui Rednic faţă de cei care îl plătesc e lamentabilă. Rednic m-a ajutat să am mulţi jucători «cu ziua» în echipă. Erau zilieri şi ei îşi terminau programul zilnic la sfârşitul returului de campionat", a atacat omul de afaceri. Desigur, nici antrenorul vizat n-a rămas fără reacţie: „O să-l dau în judecată pentru că vorbeşte prea mult. Nu vreau să mai aud de Porumboiu".

Ce a zis Porumboiu: Din cauza lui Rednic, am zilieri în echipă. E un om pervers.

Şi „Munti" a vrut să trântească meciuri

Cronologic, a urmat despărţirea cu scandal de Dorinel Munteanu, care a pregătit Vasluiul în sezonul 2007-2008. Culmea, tot în urma unei partide cu Steaua, câştigată de bucureşteni în deplasare cu 1-0. Porumboiu şi-a atacat şi acum tehnicianul că s-a predat uşor cu echipa la care evoluase ca jucător. „Dorinel Munteanu e un blatist ordinar. Mi-a cerut să cumpăr meciuri. Mi-a zis să-i dau 50.000 de euro ca să mituiască cinci-şase jucători de la UTA, înaintea unui meci. La Galaţi şi-a gasit un mediu potrivit pentru aşa ceva, alături de Marius Stan. La meciul cu Timişoara, deşi era 3-0 pentru noi, Dorinel se agita încontinuu pe bancă. La meciul cu Steaua, era ciudat de calm, chiar şi la 0-1. De ce, Dorinele?", s-a întrebat retoric patronul din Moldova. Nici Munteanu n-a rămas fără reacţie: „Domnul Porumboiu are mari probleme...Îl dau în judecată, pentru că nu pot accepta ca cineva să-mi terfelească numele în asemenea hal".

Ce a zis Porumboiu: Dorinel e un blatist ordinar. Mi-a propus să îi cumpăr meciuri.

Spaniolul „ţepar" şi-a luat banii şi a plecat

Un mare show a avut Porumboiu şi cu spaniolul Lopez Caro. Fostul antrenor al lui Real Madrid nu s-a adaptat deloc la Vaslui. A înregistrat rezultate slabe pe bandă rulantă, după ce a şi adus fotbalişti scumpi, cum ar fi Bodipo şi Campano. Investitorul moldovenilor a vrut să-l dea afară, dar ibericul a cerut 1 milion de euro, drept despăgubire.

Porumboiu l-a atacat întruna, sperând ca Lopez Caro să cedeze: „I-am burduşit conturile lui Caro. La capitolul ăsta conduce detaşat în Liga 1, dar şi la capitolul nesimţire e lider.  Cât de inconştient poţi să fii să dai cinci zile liber la jucători, când echipa are nevoie de pregătire fizică?!  Ca să nu mai spun că mi-a făcut reclamaţie la Comisia Europeană în care sunt acuzat de «mobbing» (n.r. - mafiot). Lopez Caro e ţeapa ţepelor, e un impostor". În schimb, spaniolul a fost mai calm: „Eu nu plec. Vreau să fiu lăsat să-mi termin contractul. Singurul lucru pe care-l cer e să mi se respecte drepturile".

Ce a zis Porumboiu: Lopez Caro e un impostor şi un ţepar. I-am burduşit conturile.

„Dulăul", ultimul scandal

Chiar şi cu Hizo, care era ca un frate pentru Porumboiu, „ruptura" n-a fost deloc plăcută. „Am auzit că m-a înjurat în faţa jucătorilor, a avut comportamentul lui Gerlem. Cum l-a dat el afară pe Pavlovici fiindcă l-a înjurat, aşa îl dau şi eu afară!", a spus patronul. Antrenorul de 65 de ani a ţinut să spulbere un mit: „Le mulţumesc jucătorilor pentru rezultatele extraordinare obţinute, deşi nu am putut face transferuri, şi nu din vina lui Hizo. La Vaslui nu e paradis, aşa cum crede lumea".

Ce a zis Porumboiu: E de neacceptat pe lumea asta ce a făcut. M-a înjurat de faţă cu toţi jucătorii.

Panduru, Moldovan şi Lăcătuş au scăpat

Dacă, în general, Porumboiu îşi desfiinţează foştii antrenori, trei tehnicieni cu mandate lungi la Vaslui au scăpat de gura critică a omului de afaceri. Basarab Panduru, Viorel Moldovan şi Marius Lăcătuş şi-au reziliat contractele cu moldovenii pe cale amiabilă. De altfel, Lăcătuş, după o finală de Cupa României, pierdută în 2010, a dorit el să plece, în Spania, moment în care Porumboiu chiar l-a regretat.

Niciun preşedinte nu-i rezistă

Stilul autoritar al lui Porumboiu, ca să folosim un termen eufemistic, iese în evidenţă şi când vine vorba de colaboratorii săi. În afara unui angajat care nu-i iese din cuvânt, Ciprian Damian, niciun preşedinte nu i-a rezistat lui Porumboiu. Marius Stan a plecat cu mare scandal, Mihai Stoica a stat doar două zile, în vreme ce Constantin Zotta a fost angajatul vasluianului doar pentru aproximativ patru luni.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite