Porumboiu l-a desfiinţat pe Şumudică: „Nu ştia decât: >“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Porumboiu (stânga) râde acum cu Hizo, de parcă nu s-a certat niciodată cu el
Porumboiu (stânga) râde acum cu Hizo, de parcă nu s-a certat niciodată cu el

Finanţatorul l-a făcut praf pe Şumudică, antrenorul pe care tocmai l-a demis pentru a-l înlocui cu Hizo, un tehnician pe care, de altfel, îl desfiinţase în ianuarie.

Vasluiul şi-a redus şansele de a lua titlul în acest sezon de Liga I, însă, cu siguranţă, poate lua un alt titlu, cel de cea mai haotică echipă din România!

Numai o simplă trecere în revistă a evenimentelor petrecute în ultima perioadă reflectă harababura care domneşte la trupa finanţată de Porumboiu. Acesta şi-a irosit banii, aducând 20 de jucători. Ei au făcut pregătirea de vară cu un antrenor, Augusto Inacio, care a fost dat afară cu câteva zile înainte de startul campionatului. În locul portughezului a fost angajat Marius Şumudică, un tehnician cu un CV modest, care trebuia să facă din Vaslui o pretendentă la titlu, iar asta peste noapte.

Eşecul a fost previzibil. La fel de previzibil a fost faptul că, respectând „tradiţia", Porumboiu îl va face praf pe Şumi după ce îl va da afară, la fel cum a procedat cu toţi foştii săi angajaţi.

„Ştia doar «să moară mama»"

Ieri, patronul a explicat „strategia" care a dus la aducerea lui Şumudică. „Cineva m-a sugerat să-l schimbăm pe Inacio, iar eu, ca prostul, m-am conformat şi l-am luat pe unul care nu ştia altceva decât «să moară mama». Şumudică m-a lăsat într-un rahat atât de mare, încât nu mai pot să ies. Bine, joi e ziua mea şi o să mă stropesc puţin cu şampanie. Poate aşa mă curăţ", şi-a început Porumboiu tirada.

Apoi a povestit cum erau şedinţele de pregătire sub comanda lui Şumi: „Jucătorii se antrenau cu telefoanele mobile în jambiere. Aşa ceva n-am mai văzut. Şumudică a distrus această echipă".

Prost în ianuarie, bun în septembrie

Aproape sigur, noul antrenor al galben-verzilor va fi Viorel Hizo, adică acelaşi om care era dat afară de la echipă în luna ianuarie, după un scandal monstru.

Atunci, Porumboiu i-a reproşat tehnicianului că s-a solidarizat cu jucătorii care au intrat în grevă japoneză pe motiv că nu erau plătiţi. În plus, finanţatorul a spus că a fost jignit de Hizo.

„S-a comportat cu mine cum s-a comportat Gerlem cu el. Nu vreau să mai fiu înjurat. Nici dacă eşti Mourinho nu poţi să mă înjuri", a spus Porumboiu la vremea respectivă.

Sabrin Sburlea: „N-am fost bătut, doar înjurat"

După înfrângerea din Cupă cu FC Botoşani (0-1), Adrian Porumboiu s-a repezit la atacantul său, Sabrin Sburlea, autorul unor mari ratări. Deşi s-a spus că jucătorul a fost pălmuit de patron, Sburlea neagă această variantă. „Domnul Porumboiu mi-a reproşat jocul slab, dar nu m-a lovit. Într-adevăr, a venit spre mine, dar m-am ferit, iar el doar m-a înjurat", a povestit Sburlea. „Lui Sburlea doar i-am reproşat atitudinea din timpul jocului, fiindcă, la final, el făcea schimb de tricouri cu adversarii, de parcă jucaserăm cu Milan", a comentat şi Porumboiu.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite