Polițiștii vasluieni oferă telefone mobile gratis vârstnicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bătrânii au primit telefoane și cartele de la polițiști
Bătrânii au primit telefoane și cartele de la polițiști

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui derulează în perioada 24 octombrie -12 noiembrie campania de prevenire a victimizării persoanelor vulnerabile "Alo Poliţia". Prin această campanie se urmăreşte creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor şi crearea unei „reţele de comunicare" directe cetăţeni-poliţie.

Potrivit conducerii IPJ Vaslui, activităţile din cadrul campaniei constau în identificarea unor persoane predispuse victimizării şi venirea în sprijinul acestora cu o modalitate facilă de contactare a instituţiilor care le pot acorda ajutor. Odată identificate, acestor persoane le sunt distribuite în mod gratuit de către  Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui  telefoane mobile cu ajutorul cărora să poată contacta rapid poliţia în caz de necesitate. „În alegerea persoanelor care au nevoie stringentă de ajutor s-a pornit de la ideea că victima poate fi orice persoană care, fără să-şi fi asumat conştient riscul, deci fără să vrea, suferă direct sau indirect consecinţele fizice, morale sau materiale ale unei acţiuni sau inacţiuni criminale. Însă există anumite categorii de persoane care, datorită anumitor caracteristici personale sunt supuse unui risc mult mai mare de victimizare şi în consecinţă, au nevoie şi de un grad sporit de protecţie. Persoanele a căror victimizare dorim să o prevenim intră în categoria victimelor slabe sub aspect biologic, ale căror slăbiciuni fizice trezesc ideea comiterii unor acte infracţionale îndreptate împotriva lor şi anume persoanele vârstnice", a precizat Mihaela Ștraub, ofițerul de presă al IPJ Vaslui.

Beneficiarii telefoanelor mobile au fost aleşi de către lucrătorii de poliţie de la posturile de poliţie care cunosc populaţia comunei şi care au putut identifica persoane cu gradul cel mai mare de vulnerabilitate.

„Până în prezent au fost deja distribuite telefoane unor persoane din comunele Banca, Stănileşti, Rafaila, Oşeşti şi din oraşul Murgeni, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite şi în celelalte zone ale judeţului. În momentul distribuirii telefoanelor, poliţiştii au explicat beneficiarilor cum pot le pot folosi şi le-au înmânat pliante care conţin precizări pentru utilizare", a mai spus Ștraub.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite