Poliţiştii vasluieni caută forma ideală de protest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna aceasta, poliţiştii fac sondaje pentru a se hotărî ce formă de protest să aleagă, de la demonstraţie mergând chiar până la grevă. Oamenii legii sunt nemulţumiţi atât de salariile diminuate, dar mai ales de viitoarele disponibilizări, care se anunţă.

„Avem la dispoziţie 13 zile să strângem semnături. Fiecare poliţist va spune care i se pare cea mai bună formă de protest. Nu putem fi de acord cu disponibilizările din sistem, în condiţiile în care şi aşa suntem mai puţini decât prevede statul de funcţii. La nivel naţional se desfăşoară o campanie de consultare a membrilor de sindicat, pentru a stabili prin vot viitoarele forme de protest“, a declarat Paul Neamţu, lider la sindicatul poliţiştilor din Vaslui. Potrivit acestuia, pe 16 august se va şti exact pentru ce formă de protest vor opta agenţii. Oamenii legii sunt îngrijoraţi că dacă vor rămâne prea puţini nu vor putea să-şi facă datoria.

Prea puţini poliţişti

Oficial, statul de organizare al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui este complet doar în proporţia de 85,7%. Concret, din schema de personal a IPJ lipsesc 32 de ofiţeri, 86 de agenţi şi 10 angajaţi pe bază de contract.

Ultima angajare la IJP Vaslui a fost făcută în decembrie 2008. „Deocamdată nu am primit nicio precizare legată de eventuale disponibilizări, la nivelul judeţului nostru“, a precizat Mihaela Ştraub.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite