„Poliţiştii locali se umflă în pene“ la Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Vasile Pavăl este primul nemulţumit de activitatea agenţilor locali, iar părerea sa este împărtăşită şi de vasluieni. Cu instruirea fiecărui agent pentru a face faţă noilor atribuţii se cheltuiesc 2.000 lei din bugetul municipiului.

Înfiinţarea Poliţiei Locale pe scheletul fostei Poliţiei Comunitare nu a reuşit să aducă un plus de siguranţă pentru vasluieni. Din contră, oamenii sunt vizibil nemulţumiţi de modul cum îşi fac treaba poliţişii, mai ales după ce au primit puteri sporite.

„Au prins un singur hoţ“

„Mulţi dintre ei sunt incompetenţi cu diplomă. Când au fost înfiinţaţi gardienii publici, ei trebuiau să fie paznici. Acum le-au dat putere şi le iese prostia la iveală. Nu poţi să pui un comunitar la acelaşi nivel cu un poliţist“, crede Georgel Popescu (32 de ani), administrator. Afirmaţia tânărului este întărită şi de spusele unui şef din Poliţia vasluiană.

„De când au fost înfiinţaţi, fie că au fost gardieni publici, fie că s-au numit poliţişti comunitari, aceşti oameni au prins un singur hoţ“, a spus ofiţerul.
Nici primarul Vasile Pavăl nu pare să mai treacă uşor peste derapajele agenţilor de poliţie. „Poliţiştii locali au puteri sporite faţă de când erau comunitari. Pentru noile sarcini ei fac pregătire la Iaşi, iar pentru fiecare agent plătim 2.000 de lei. Însă, o parte dintre cei care merg la Iaşi se cred generali. Se umflă ca nişte curcani în pene şi nu le mai poţi ajunge la nas. Se laudă că vin ei la Vaslui şi le arată oamenilor cu cine au de-a face“, a declarat Vasile Pavăl.

O altă nemulţumire a edilului este legată de faptul că mulţi dintre poliţişti sunt indisciplinaţi şi nu mai execută întocmai ordinele şefilor ierarhici. „De când sunt anchetaţi şefii Poliţiei Locale, mulţi dintre angajaţi au devenit indisciplinaţi şi sunt nesupuşi. Ei poate cred  că Turbatu (Laurenţiu Turbatu, şeful Poliţiei Locale Vaslui - n.r.) este deja plecat din instituţie. Ei trebuie să ştie că îl voi suspenda din funcţie doar dacă se va începe urmărirea penală împotriva sa, aşa că ar fi bine să îşi vadă fiecare de treaba lui“, a mai precizat Vasile Pavăl.

O mare familie

În urmă cu un an , Laurenţiu Turbatu era acuzat în plenul şedinţei de Consiliu Local că ar fi făcut angajări în baza legăturilor de rudenie.
Scandalul a izbucnit când Poliţia Comunitară Vaslui trebuia să renunţe la 40 de angajaţi, iar printre disponibilizaţi nu se număra nicio rudă de-a lui Turbatu. „Din ce ştiu eu, în instituţie lucrează şi soţia, şi fratele, dar şi cumnaţi şi alţi fini de-ai domnului Turbatu. Niciunul nu e afectat de disponibilizări“, spunea Florin Ciurariu, consilier local. Primarul Vasile Pavăl l-a susţinut atunci pe Turbatu, afirmând că activitatea instituţiei era foarte bună.

La un an după ce trecea cu vederea cumetriile din cadrul Poliţiei Comunitare, edilul încearcă să se delimiteze de Laurenţiu Turbatu. „Problema la Poliţia Locală este că acolo mulţi dintre angajaţi sunt rude între ei. Turbatu are deja dosar la Parchet şi va trebui să mai dea explicaţii procurorilor şi despre modul în care au fost făcute angajările“, a încheiat primarul Vasile Pavăl.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite