Poliţiştii de la Rutieră nu au cu ce să-i imobilizeze pe infractori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi au în dotare pistoale, bastoane sau spray-uri iritante, agenţii de la Rutieră trebuie să apeleze la practici de judo pentru a-i imobiliza pe şoferii agresivi. Motivul: Poliţia Rutieră nu are cătuşe.

Agenţii de poliţie susţin că de multe ori sunt puşi în situaţii de-a dreptul ridicole din cauză că din dotare le lipsesc banalele cătuşe. Surse oficiale din cadrul Poliţiei ne-au declarat sub protecţia anonimatului că la nivelul municipiului Vaslui, doar doi din cei şapte agenţi de la Rutieră sunt dotaţi cu astfel de instrumente pentru imobilizare. Rezultatul, afirmă poliţiştii, sunt costurile operative din ce în ce mai ridicate, în condiţiile în care tocmai pentru a face economii, la începutul acestui an cota de carburant pentru fiecare echipaj de poliţie rutieră înjumătăţită. „Eu nu am cătuşe, iar dacă vreau să imobilizez pe cineva trebui să chem colegii de la Intervenţie Rapidă sau jandarmii. În ceste condiţii, apar noi cheltuieli pentru că din cauza lipsei banalelor cătuşe cel puţin o maşină mai trebuie pusă în mişcare. Iar noi nu avem voie acum să consumăm mai mult de 100 litri de motorină pe lună", a explicat un agent din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Vaslui. El a adăugat că cel mai important este faptul că în astfel de situaţii viaţa le poate fi pusă în pericol. „Noi lucrăm în teren şi nu ştim peste ce fel de oameni dăm. Dacă un şofer devine mai agresiv, nu poţi pur şi simplu să îl împuşti şi nici să te sui pe el călare şi să aştepţi să vină alţi colegi să-l încătuşeze. Nu poţi face ordine doar cu chitanţierul pentru amenzi", a încheiat poliţistul.

„Poliţiştii sunt echipaţi corespunzător"

Dacă agenţii se plâng că lucrează în condiţii tot mai grele, şefii acestora sunt de părere că fiecare poliţist este dotat corespunzător. „Eu ştiu că la nivelul Inspectoratului dotarea este suficientă. Este posibil ca nu toţi poliţiştii de la Rutieră să aibă cătuşe, însă nu putem generaliza. Nu cred că a scăpat până acum un infractor pentru că nu s-au găsit cătuşe, cum nici nu cred că vreun echipaj nu s-a deplasat la vreun eveniment rutier din lipsă de combustibil", a subliniat Cătălin Popa, comandant adjunct al IPJ Vaslui.

Şoferii împărtăşesc şi ei opinia şefilor Poiliţiei. „Lipsa cătuşelor ar trebuie să fie ultima scuză a poliţiştilor. Dacă sunt buni profesionişti, cred că îşi pot face treaba foarte bine şi fără să aibă cătuşele la brâu", ne spus vasluianul George P. (27 ani).

„Informaţiile ce ţin de dotările poliţiştilor sunt clasificate" - Cătălin Popa, commandant adjunct IPJ Vaslui

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite