Poliţişti suspectaţi că s-au angajat cu diplome false

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Scandalurile la Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Vaslui se ţin lanţ. După ce în urmă cu trei luni un poliţist de frontieră a fost arestat sub acuzaţia de contrabandă de ţigări, acum, zeci de colegi de-ai săi sunt bănuiţi că au ajuns să  îmbrace uniforma de poliţist după ce au folosit acte false la angajare.

Corpul de Control al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră se află în aceste zile la sediul IJPF pentru a verifica legalitatea actelor în baza cărora au fost încadraţi agenţii. „Nu pot oferi prea multe relaţii despre acest caz. Corpul de Control încă face verificări cu privire la actele de studii pe care unii poliţişti le-au anexat la dosarele de angajare", a spus comisarul şef Valeriu Bodoga, comandantul IJPF Vaslui. El a adăugat că momentan sunt verificaţi 40 de poliţişti, iar la finalizarea anchetei rezultatul va fi făcut public de Inspectoratul General.

5 poliţişti condamnaţi

Poliţiştii sunt bănuiţi că şi-au cumpărat diplomele din Republica Moldova, surse oficiale din cadrul IJPF afirmând, sub protecţia anonnimatului, că numărul poliţiştilor cu diplome de studii false ar putea depăşi 100.

Ancheta a fost dispusă de conducerea IGPF după ce în primăvara acestui an, cinci agenţi de poliţie au suferit condamnări cu suspendare după ce procurorii au stabilit că au folosit diplome de bacalaureat false la angajare. Este vorba de Neculai Munteanu, care iniţial s-a angajat în anul 1991 la Poliția de Frontieră în funcția de mecanic auto și șofer, iar din 2009a devenit agent şef de poliţie.  Eugen Zaharia, Aurelian Adam, Marcel Titi Criangă şi Marian Silitră au fost şi ei condamnaţi, cu suspendarea pedepsei, după ce au fost găsiţi vinovaţi de fals şi uz de fals.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite