Poliţist din „Lotul Albiţa“, anchetat de ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul este acuzat că a sustras documente clasificate
Poliţistul este acuzat că a sustras documente clasificate

Vlad Polojan, un poliţist de frontieră din Vaslui, a fost descoperit de  Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) că averea sa reală nu corespunde cu venitul realizat ca şi angajat al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF).

Potrivit ANI, în urma procedurilor de evaluare, omul legii, unul dintre cei anchetaţi în „Lotul Albiţa",  are o avere mult mai mare decât cea postată pe declaraţia de avere.

Vlad Polojan a intrat în atenţia organelor de control la începutul anului trecut. În urma evaluării demarate în luna martie 2011, ANI a descoperit că fostul poliţist de frontieră vasluian a încasat venituri cu 122.839,68 de lei mai mult decât cele postate în declaraţia sa de avere.

Concret, veniturile de natură salarială și veniturile obținute din credite și înstrăinarea bunurilor obținute de către Polojan, în perioada 2006 - 2010, au fost de 214.316 Lei. În schimb, averea deţinută de către poliţist, conform datelor înscrise în evidenţele fiscale, este de 337.155,68 Lei.

„Luând în considerare cele de mai sus, s-a dispus sesizarea Comisiei de Cercetare de pe lângă Curtea de Apel București, potrivit dispozițiilor art. 18 din Legea nr. 176/2010, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la averea dobândită şi veniturile realizate în perioada (2006 - 2010) exercitării de către POLOJAN VLAD a funcției de agent în cadrul Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Vaslui", se arată într-un comunicat ANI.

În acest moment, poliţistul de frontieră se află la dispoziţia conducerii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Vaslui şi, în funcţie de decizia magistraţilor, el poate fi sancţionat sau nu.

„Doar atunci când Curtea de Apel Bucureşti va trimite o hotărâre definitivă şi irevocabilă se vor putea lua masurile legale împotriva poliţistului de frontieră. Există şi posibilitatea ca el să fie destituit", , ne-a declarat Denis Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite