Poliţia a declarat război comercianţilor de petarde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada noiembrie 2011-ianuarie 2012 poliţiştii vasluieni vor sta cu ochii pe cei care comercializează legal sau nu petarde sau materiale pirotehnice folosite pe timpul sărbătorilor de iarnă.

Vor fi efectuate verificări şi controale în complexele comerciale, pieţe, târguri sau alte locuri de comercializare identificate pe raza judeţului, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor de deţinere şi comercializare către populaţie sau persoane juridice a articolelor pirotehnice.

De asemena, săptămâna viitoare oamenii legii se vor întâlni cu cei care comercializează astfel de produse pentru a li se adduce la cunoştinţă prevederile legale în domeniu.

Aceste activităţi vor fi desfăşurate de poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, Serviciul de Ordine Publică, precum şi alte structuri operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, în cooperare cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Vaslui, Inspectoratul Judeţean al Poliţie de Frontieră Vaslui şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui", ne-a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

În iarna anului trecut au fost constatate 26 infracţiuni privind efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice, fiind întocmite 23 dosare de cercetare penală în conformitate cu prevederile Legii 126/1995. De asemenea au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 450 Ron şi au fost  ridicate în vederea confiscării 570 kg articole pirotehnice, în valoare totală de 8700 Ron.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite