Poliţia Rurală, pe drumul cel bun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La aproximativ două luni de la înfiinţare, Poliţia Rurală începe să dea roade la Vaslui, cel puţin aşa susţine şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, comisarul Mihai Carp, care a prezentat un raport de evaluare în prezenţa prefectului Csaba Levente Syekely.

Noua organizare a poliţiştilor din mediul rural este pe placul şefului IPJ vaslui, comisarul Mihai Carp, care a ţinut să aducăp numai cuvinte de laudă noului concept al Poliţiei Rurale. Singurul impediment care ar face ca totul să funcţioneze la perfecţie a fost acela legat de numărul de poliţişti, care este destul de mic la nivelul judeţului Vaslui faţă de restul ţării.

„Noul concept de organizare a poliţiei rurale este unul extraordinar de bun, dacă am avea şi numărul necesar de lucrători şi maşini în dotare. La nivelul judeţului Vaslui, ar mai trebui minim încă jumătate din numărul actual de poliţişti, care acum este de 197 cadre, din care 17 ofiteri. Cel mai mare avantaj al actualei structuri este faptul că acum programul de lucru este permanent, la fiecare dintre cele opt secţii de poliţie rurală înfiinţate şi, în acelaşi timp, de acum încolo se vor executa zilnic 10 - 20 de misiuni de patrulare a echipajelor de poliţie, astfel încât cetăţeanul să se simtă mai în siguranţă. În plus, cele opt secţii au fost înfiinţate după mai multe criterii şi ele sunt arondate pe lângă Parchetele Judecătoriilor, astfel încât este o mai strânsă colaborare între lucrătorii de politie si organele judiciare", a precizat Mijai carp, şeful IPJ Vaslui.

La nivelul județului Vaslui au fost stabilite un număr de 8 secții de poliție rurală, din care două la Vaslui şi câte una la Poliţia municipiului Bârlad, la Poliţia municipiului Huşi,  la Poliţia oraşului Murgeni, la Poliţia oraşului Negrești, la Postul de poliţie Banca şi la Postul de politie Puieşti. Stabilirea numărului de secţii de poliţie rurală s-a realizat pe baza următoarelor criterii: aşezarea geografică şi topografia comunelor,  căile de comunicaţie şi distanţa între comune, suprafaţa administrativă a comunelor, numărul populaţiei, dar starea infracţională şi contravenţională. Conform ultimului recensământ judeţul Vaslui avea o populaţie de 491.128 locuitori, un număr de 200.375 locuind în mediul urban, iar 290.753 în mediul rural, ceea ce înseamnă un raport de 1 poliţist la 1475 locuitori, ţinând cont de numărul actual al poliţiştilor ce încadrează secţiile de poliţie rurală.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite