Se strânge lațul la Poliția Locală Vaslui. SIF are 30 de suspecți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

30 dintre polițiștii locali au intrat în atenția Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) Vaslui, ei fiind cercetați penal pentru comiterea infracțiunilor de fals intelectual și uz de fals, dar și delapidare.

Ancheta SIF vine în continuarea cercetărilor demarate de Direcția Națională Anticorupție (DNA), care a decis să verifice modul în care angajații acestei instituții, în frunte cu șeful lor, laurențiu Turbatu, au consumat într-un singur an peste 50 de tone de combustibil.

„La SIF există în lucru un dosar în care sunt cercetați mai mulți angajați ai Poliției Locale pentru delapidare, fals intelectual și uz de fals privind modalitatea de achiziționare și gestionare a unor bunuri aparținând Poliției Locale. Potrivit legii, s-a transmis o informare Primăriei Municipiului Vaslui cu privire la anchetă și la faptul că armamentul letal trebuie retras din dotarea persoanelor cercetate în dosar", a declarat Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Citește și: Falsuri în averea şefului Poliţiei Locale

Turbatu susține că e nevinovat

Reprezentanții Primăriei Vaslui s-au conformat ordinului primit de la anchetatori și au dispus ca polițiștii cercetați să lucreze fără armamentul din dotare. „Eu am discutat și cu domnul Turbatu, care își susține în continuare nevinovăția. Deocamdată, noi nu am luat vreo altă măsură înafară de cea transmisă de polițiștii de la SIF referitoare la retragerea din dotare a armamentului letal de la cei 30 de polițiști cercetați. Știu că cei de la SIF au desemnat un expert tehnic care în prezent verifică toate documentele de la Poliția Locală și urmează să verifice și mașinile instituției", a spus primarul Vasile Pavăl.

Practic, cei de la SIF îi anchetează acum pe toți acei polițiști locali care au condus mașinile instituției în ultimii 5 ani.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite