E bun, dar nu-l vede Piţi! FC Vaslui, salvată de jucătorul care n-are loc în echipa naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Piţurcă (stânga) a renunţat la Marius Niculae, unul dintre principalii marcatori ai Ligii I
Victor Piţurcă (stânga) a renunţat la Marius Niculae, unul dintre principalii marcatori ai Ligii I

Marius Niculae a ajuns la golul cu numărul 7 în actuala stagiune într-un meci în care Universitatea Cluj i-a terorizat pe elevii lui Viorel Hizo.

Cu doi antrenori schimbaţi deja, cu doar două victorii între etapele 7 şi 11, Vasluiul se pregăteşte pentru încă un sezon în care locul 2 e un  obiectiv realist.

O ţintă nu tocmai motivantă, iar această situaţie s-a văzut în felul în care elevii lui Viorel Hizo au început o partidă de pe teren propriu în compania unei formaţii care speră să scape de la retrogradare.

„U", patru ocazii în 20 de minute

Clujenii i-au luat tare pe moldoveni, sub privirile îngrozite ale lui Hizo. În primele 20 de minute, Universitatea a trecut de patru ori pe lângă deschiderea scorului.

Vasile Gheorghe a desfăcut apărarea gazdelor cu o pasă a la Zidane, dar Cleiton, rămas singur cu Coman, a şutat în portarul Vasluiului (6). Apoi, Alex Dos Santos l-a făcut „invizibil" pe Celeban, dar a şutat slab în braţele lui Coman (16). Un minut mai târziu, Cânu a fost „hărţuit" de Cleiton din postura de ultim apărător. Speriat, Coman a ieşit şi a degajat nervos.

Oaspeţii au continuat asaltul, iar şutul plasat al lui Viorel Dinu a fost scos în corner de portarul gazdelor cu un plonjon disperat (20).

Sânmărtean + Niculae = clasă

Şi, totuşi, golul a căzut în poartă cealaltă, fiindcă Universitatea a avut determinare, dar nu şi clasa unor jucători precum Sânmărtean şi Niculae.

Mijlocaşul a pătruns ca un tanc în careu, mingea a circulat pe traseul Caue - Milanov - Niculae, iar ultimul a înscris, deşi era înconjurat de patru adversari.

Golul a „ucis" elanul ardelenilor, iar Vasluiul putea să facă 2-0 în minutul 33. Fundaşul Varela i-a „hipnotizat" pe clujeni cu driblingurile sale, a intrat în careu, i-a pasat perfect lui Varga, dar şutul puternic al acestuia a ocolit poarta.

Coman, la un pas de gafă

După pauză, s-a jucat cu garda jos. Totuşi, vasluienii au continuat să trăiască periculos, cu avantajul minim pe tabela de marcaj.

Galben-verzii puteau fi pedepsiţi în minutul 57, atunci când Coman a încercat un dribling inutil în faţa lui Cleiton. Acesta a „furat" mingea, a şutat spre poarta goală, dar balonul a trecut pe lângă bară.

S-a terminat 1-0, iar Vasluiul a urcat pe podium, profitând de pasul greşit făcut de Astra.


FC Vaslui - „U" Cluj 1-0

FC Vaslui: Coman - Celeban, Cânu (Charalambous 29), Varela, Milanov - Caue, R. Costin, N'Doye (N. Stanciu 46) - Varga, Niculae, Sânmărtean. Antrenor: Viorel Hizo

„U" Cluj: Balauru - Ciupe, Szilagyi, Enrico, V. Lupu - Paulinho, Pătraşcu, V. Gheorghe (Bras da Silva 80), Dos Santos - Cleiton, V. Dinu (Nicola 86). Antrenor: Marius Popescu

Gol: Niculae 22
Stadion: „Municipal"
Arbitru: Sebastian Colţescu

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite