Petiţie online pentru skatepark în Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii le promit tinerilor nemulţumiţi că vor amenaja în parcul Movas piste de role şi de skateboard. În plus, Primăria vrea să concesioneze şi Teatrul de Vară pentru a fi modernizat, dar investitorul va fi obligat să-i păstreze aceeaşi destinaţie.

Autorităţile locale spun că în vară parcul Movas va intra într-un amplu proces de modernizare, care presupune şi amenajarea unui skatepark, conform dorinţelor adolescenţilor.

„În bugetul pentru acest an avem prevăzută alocarea a 5 milioane de lei pentru modernizarea ştrandului Movas, a terenurilor de fotbal şi tenis. De asemenea, vom amenaja şi piste pentru role şi skateboard, ţinând cont că este vorba de o doleanţă mai veche a tinerilor“, a precizat viceprimarul Daniel Neacşu.

Tinerii din Vaslui au avut mai multe întâlniri şi cu Valeriu Caragaţă, viceprimarul cu responsabilităţi în domeniul  serviciilor culturale şi sportive. Încă de acum trei ani, aceştia i-au cerut edilului să găsească soluţii pentru amenajarea unui skatepark.

Tinerii îşi spun oful pe net

Cum promisiunile nu s-au concretizat până acum, adolescenţii au început să strângă semnături pentru a le înmâna edililor o petiţie. Pe site-ul petitieonline.ro, până acum aproximativ 130 de vasluieni au aderat la petiţia „Vrem skatepark în Vaslui“.

„Ar fi bine dacă am avea şi noi un parc în care să ne putem da. Ne-am săturat să fim alungaţi tot timpul şi ne-am săturat să plătim amenzi cât jumătate din salariul părinţilor“, spune Alexandru Laurian Carp (17 ani), unul din tinerii care au semnat petiţia. „Sper şi eu ca Primăria să facă în sfârşit skatepark şi în Vaslui“, militează şi Andra Ionela Gavril.

Filme în aer liber la Teatrul de Vară

În lipsa unui loc special amenajat în care pasionaţii de role sau skateboard să se distreze în voie, tinerii exersau în zona Teatrului de Vară sau pe trotuarele din oraş. De multe ori au fost alungaţi de poliţiştii comunitari sau chiar de trecători.

Edilii intenţionează însă să concesioneze Teatrul de Vară. „Clădirea zace în paragină de peste zece ani. Sperăm că va veni un investitor care să preia imobilul, însă nu va avea voie să-i schimbe în totalitate domeniul de activitate“, a precizat Daniel Neacşu.

Edilul speră ca la Teatrul de Vară să poată fi organizate proiecţii de filme. „Intrarea va fi modică, să zicem 1 leu, atât cât să putem plăti utilităţile“, a încheiat Neacşu.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite