Peste jumătate de tonă de peşte braconat confiscată de poliţiştii de frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră vasluieni au descoperit, în timpul unui control de rutină, o cantitate record de peşte braconat de doi bărbaţi din barajul Poşta Elan.

Miercuri dimineaţa, în jurul orelor 5.00, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Berezeni, au oprit pentru control în localitatea Hurduci un autoturism marca Dacia Break, în care se aflau ieşenii Costel A. (37 ani) şi Gheorghe V. (27 ani). „La controlul autoturismului, s-a constatat că cei doi transportă 650 kg peşte din specia «novac» fără a deţine documente legale de provenienţă. De asemenea, în autoturism au mai fost descoperite o barcă pneumatică, două plase de pescuit monofilament şi zece plase de pescuit din fir textil. În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că peştele a fost sustras dintr-o baltă din proximitatea localităţii Poşta Elan, aflată în proprietatea unei societăţi comerciale", a spus Irina Mirică-Gheucă, purtătorul de cuvânt al IJPF Vaslui.

Cei doi bărbaţi s-au ales cu dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, iar cantitatea de peşte, în valoare de 6.500 lei, a fost restituită proprietarului. Totodată, celor doi le-au fost confiscate şi unelete de pescuit, evaluate la suma de 4.000 lei.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite