Pericol de explozie în Gara Vaslui! Pirotehniştii au găsit 12 bombe în stare de funcţionare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pirotehniştii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui au fost solicitaţi să intervină, marţi după-amiază, pentru asanarea a 12 bombe în stare de funcţionare descoperite de o echipă de muncitori care lucrează la reabilitarea Gării din Vaslui.

Potrivit pompierilor vasluieni, riscul de a se produce o explozie era unul foarte mare, deoarece elementele de muniţie erau încă active.

Pirotehniştii au fost alertaţi după ce muncitorii care lucrează la modernizarea Gării din Vaslui au descoperit două bombe. Cu aparatura din dotare, specialiştii ISU le-au descoperit şi pe celelalte zece.

„Când au ajuns la faţa locului, pirotehniştii au găsit doar două proiectile, de calibru 100 de milimetri, observate de muncitorii care lucrau în zonă. Cu ajutorul detectoarelor de metale au fost găsite alte 10 bombe, de calibru 20 de milimetri. Zona a fost securizată, însă pericolul unei explozii a existat în permanenţă, având în vedere că încărcătura pirotehnică era încă activă", a declarat Alina Poiană, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Nici mersul trenurilor nu a fost afectat de intervenţia pompierilor vasluieni, deoarece la acea oră nu a circulat nicio garnitură de tren.

Cele 12 proiectile provin, cel mai probabil, din timpul celui de-al doilea război mondial. Ele au fost ridicate şi transportate într-un depozit special amenjat.

Intră pe
vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite