Performanţă printre ruine la Palatul Copiilor Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fanfara „Rotaria junior“ a cântat  în faţa clădirii în paragină a Palatului Copiilor
Fanfara „Rotaria junior“ a cântat în faţa clădirii în paragină a Palatului Copiilor

Elevi, cadre didactice și părinţi au participat sâmbătă la deschiderea oficială a unui nou an de învăţământ pentru cele 21 de cercuri din cadrul instituţiei

Toti cei care au participat la deschiderea oficială a unui nou an de activitate a Palatului au avut o umbră de întristare pe faţă. Atât cadrelor
didcatice, cât şi părinţilor le este teamă că firma care se ocupă de renovarea clădirii nu va termina lucrările până la data stabilită conform proiectului, adică 25 februarie 2012.

Potrivit tradiţiei, la fiecare nouă stagiune, copiii însoţiţi de părinţi participau la un spectacol artistic organizat de cercurile acestei instituţii în Sala Mare a Palatului. Din 2009, aceste spectacole au loc afară, în frig şi ploaie. Anul acesta, vremea a fost frumoasă, însă bucuria participanţilor tot nu a mai fost atât de mare ca altădată. „Înainte abia aşteptam să deschidem oficial activitatea Palatului. Chiar dacă în exterior clădirea arăta jalnic, în interior mirosea a proaspăt. Era un sentiment de ceva nou, de sublim. Acum, pot spune că îmi pare rău că s-a început reabilitarea sa, deoarece văd că acest constructor ne pune beţe în roate“, a declarat profesorul Romeo Tălmaciu, îndrumătorul copiilor de la fanfara „Rotaria junior“.

Învaţă pe unde apucă

În acest moment, la Palatul Copiilor din Vaslui sunt înscrişi aproape 2.000 de elevi, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul a 21 de cercuri.
Cu excepţia a două cercuri pentru care au fost găsite nişte camere mici la parterul clădirii, ceilalţi elevi au fost împrăştiaţi pe la diferite şcoli din oraş sau prin camerele Casei de Cultură.

Cei care au rămas în clădire vor îngheţa la iarnă, deoarece instalaţia de căldură nu este finalizată. Practic, muncitorii au refuzat să mai continue lucrările şi au ameninţat cu instanţa conducerea instituţiei. „Mi-e şi frică să mai vorbesc despre această firmă. Ultima oară mi-au spus să îmi văd de treaba mea şi să le dau nu ştiu ce restanţe, dar noi suntem cu plăţile la zi. Nu ştiu ce vor de la noi“, a spus Mirela Nistoroschi, directorul Palatului.

Vrea mai mulţi bani

Anul acesta, muncitorii au lucrat doar câteva zile în iulie şi august, apoi şi-au strâns uneltele şi au plecat aparent fără motiv. Au lăsat o clădire cu geamuri sparte, pereţi dărâmaţi şi acoperişul găurit. „Beneficiarul lucrării are la această dată mai multe restanţe, iar noi nu putem lucra pe datorie. În plus, proiectul a fost subevaluat, astfel că va mai trebui o suplimentare de fonduri“, a declarat Viorica Frunză, managerul proiectului de reabilitare a Palatului. Investiţia se ridică la 4,5 milioane de lei.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite