Pensionarii îşi plătesc gazul prin CAR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de pensionari se împrumută zilnic de la Casa de Ajutor Reciproc (CAR) din Bârlad. Conducerea unităţii spune că principalul motiv invocat de bătrâni este achitarea facturilor la curent, gaz sau alte utilităţi.

„Cu o pensie de 500 de lei nu îmi ajung banii nici pentru mâncare şi medicamente, ce să mai vorbim de facturi. Mă împrumut acum să îmi achit datoria la E.ON, că altfel rămân fără curent“, ne-a spus Liliana Stan, 67 de ani. Numai ieri unitatea a acordat împrumuturi de peste un miliard de lei vechi. „Se constată o creştere cu 10% a numărului de împrumuturi faţă de anul trecut. Chiar şi aşa, debitul nerecuperat din momentul de faţă este de doar 0,1%“, a spus Nicolae Mihai, preşedinte CAR.

Credite de 71 miliarde lei

De la începutul anului şi până în prezent s-au acordat credite în valoare totală de 71 de miliarde de lei vechi. Numai luna aceasta 887 de pensionari s-au împrumutat cu 20 de miliarde de lei vechi. De la începutul anului, numărul celor care au solicitat credite este de 4.500 de bârlădeni.

Dacă pensiile vor fi diminuate cu 15%, conducerea CAR spune că numărul persoanelor care vor primi împrumuturi ar putea scădea. „Vom lua în calcul măsurile anunţate de Guvern. Dacă vor intra în vigoare vom fi foarte precauţi înainte de a acorda un credit“, a spus în final Nicolae Mihai.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite