Patru vasluieni cercetaţi, după ce au vrut să ia împrumuturi bancare prin înşelăciune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor (SIF) Vaslui au finalizat cercetările în cazul a patru persoane din judeţul Vaslui anchetate pentru înşelăciune, tentativă de înşelăciune, complicitate la înşelăciune, fals în îmscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Cele patru persoane, trei din comuna Băceşti şi Oana B., de 26 de ani, din municipiul Vaslui, au obţinut înj perioada decembrie 207-aprilie 2008 credite bancare de 101.000 lei, fiind escrocate 6 unităţi bancare din municipiilu Vaslui, Iaşi şi Bucureşti.

Din cercetări a rezultat faptul că în această perioadă, Oana B., angajată ca operator calculator la o societate comercială din municipiul Vaslui, elibera adeverinţe de salariat celor trei persoane, prin care se atesta, în fals, calitatea acestora de salariaţi ai societăţii unde aceasta îşi desfăşura activitatea şi nivelul veniturilor obţinute, prin folosirea fără drept a ştampilei societăţii. Totodată, femeia falsifica şi semnătura administratorului societăţii. 

În aceeaşi perioadă, cele trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, au mai solicitat încă 7 credite de la diferite bănci, însă cererile acestora au fost respinse de unităţile bancare, astfel că infracţiunea de înşelăciune a rămas în faza tentativei.

Poliţiştii vasluieni au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui cu proprunerea de trimitere în judecată a celor patru sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, complicitate la înşelăciune, tentativă de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Intră pe
vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite