Patron şi fost poliţist, beţi rangă pe drumurile publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceştia au fost surprinşi ieri dimineaţă pe raza oraşului Murgeni, în timp ce conduceau cu alcoolemii record. Ambii s-au ales cu dosar penal pentru conducere pe drumurile publice în stare de ebrietate şi riscă să ajungă la închisoare.

Primul care a căzut în plasa polţiştilor rutieri a fost Adrian Ceriu (39 de ani), unul dintre patronii clubului din localitatea vasluiană Urdeşti. Acesta a fost surprins ieri dimineaţă, în jurul orei 05:00, la ieşirea din oraşul Murgeni în timp ce conducea un Mercedes Vito. După ce a suflat în alcooltest, şoferului i-a ieşit o concentraţie de alcool de 0,64 de miligrame la litru în aerul expirat.

image

„Am băut două energizante şi 100 de miligrame de coniac toată noaptea", a spus Ceriu (foto).

Acesta transporta patru fete, toate minore, despre care a declarat poliţiştilor că le ducea acasă de la discoteca pe care o conduce.

Un fost poliţist a călcat pe bec

„Şoferul a fost transportat la spitalul din Murgeni, acolo unde i s-au recoltat probe biologice. I s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice cu o alcoolemie peste limita legală", ne-a spus Eugen Nechita, agent principal în cadrul Compartimentului de Poliţie Rutieră din Murgeni.

La mai puţin de jumătate de oră după ce patronul vasluian a fost surprins beat de către poliţişti, un alt şofer s-a dat în petic. După ce era să intre într-o maşină parcată chiar lângă poliţişti, Neculai Bahrim, şofer al unei Dacii, a fost testat şi el cu aparatul de specialitate. A rezultat o alcoolemie de 0,71 de miligrame la litru în aerul pur expirat. Bahrin are 59 de ani, iar până în 2002 a fost poliţist în localitatea Alexandru Vlahuţă.

„Am băut între orele 23:00 şi 00:30, pentru că am avut nişte musafiri. Am băut în jur de un litru şi jumătate de litru de vin", ne-a spus Neculai Bahrim, căruia de asemenea i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei din sânge.

Conduce de patru ani fără permis

Poliţiştii l-au mai descoperit pe Emil Crivăţ (57 de ani) ce conducea un autotursim marca Dacia, deşi avea permisul suspendat. După ce l-au verificat pe şofer, oamenii legii au descoperit că acesta avea permisul suspendat de nu mai puţin de patru ani, timp în care acesta a mai fost prins cu mâţa-n sac de alte două ori.

Cornel Paraschiv, un alt tânăr de 21 de ani, ce se întorcea de la discotecă, a fost găsit în stare de ebrietate de autorităţi. Acesta a recunoscut că a băut două beri.

Acţiunea poliţiştilor rutieri a avut loc pe raza comunei Găgeşti şi a oraşului Murgeni. Au participat oameni ai legii din această localitate, dar şi din municipiul Bârlad şi comuna Fălciu.

„Cu ocazia aceastei acţiuni au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale şi au fost ridicate în vederea suspendării un număr de trei permise de conducere. De asemenea, au fost efectuate controale în mai multe autoturisme", a încheiat agentul Eugen Nechita (foto dreapta sus).

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite