Părinți trimiși în judecată după ce și-au legat propriul copil cu un lanț

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi soţi din Vaslui care şi-au legat copilul cu un lanţ au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi sub acuzaţia de lipsire de libertate în mod ilegal.

Anunțul a fost făcut astăzi de către Ministerul Public prin intermediul unui comunicat de presă. 

Procurorii susţin, în rechizitoriul finalizat în 30 august, că, în 1 august, Dănuţ şi Irina Cerchez l-au legat cu un lanţ de aproximativ doi metri pe copilul lor cel mare, în vârstă de opt ani, după care au plecat la un bar, unde au băut alcool. Părinţii au recurs la acest tratament întrucât, întorşi acasă de la muncă, ei nu l-au găsit acasă pe copil. L-au căutat în zadar, iar când acesta s-a întors, l-au certat, "i-au aplicat o corecţie fizică" şi apoi l-au legat cu lanţul în curte. Copilul a stat legat cu lanţul timp de aproximativ trei ore, plângând. O vecină l-a auzit şi a chemat poliţia, care l-a găsit pe copil încă legat cu lanţul lung de doi metri.

"Raportul de expertiză medico-legală întocmit în cauză a concluzionat că minorul prezintă leziuni traumatice de tipul escoriaţiilor, ce ar fi putut fi produse prin lovire, cel mai probabil de obiecte contondente, prin zgâriere", se arată în comunicatul Ministerului Public.

În ciuda tratamentului aplicat, copilul a rămas în custodia celor doi părinţi, însă Direcţia pentru Protecţia Copilului Vaslui supraveghează modul în care cei doi au grijă de el. Dosarul celor doi va fi judecat de magistraţii Judecătoriei Huşi.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite