Panică într-un cartier din Vaslui. O bubuitură la fabrica de ulei a lui Porumboiu a cutremurat blocurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au fost chemaţi să intervină
Pompierii au fost chemaţi să intervină

Vasluienii care locuiesc în zona Gării au trăit clipe de coşmar aseară, după ce în curtea SC Ulerom SA care aparţine omului de afaceri Adrian Porumboiu s-a auzit o bubuitură groaznică ce a făcut ca toate blocurile din zonă să se cutremure.

Incidentul a avut loc în jurul orei 20:30 şi i-a scos pe oameni din case. Speriaţi, aceştia au sunat la numărul de urgenţă 112 şi au cerut intervenţia pompierilor, crezând că are loc un incendiu la fabrica de ulei ce aparţine binecunoscutului afacerist Adrian Porumboiu. Din fericire, niciun angajat al fabricii nu se afla în apropiere, astfel că incidentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

„A trosnit atât de tare încât toate alarmele de la maşini au început să ţipe. Vă spun drept, s-a cutremurat tot blocul. Nu ştiam ce se întâmplă şi am văzut că ieşea fum de la un cazan din curtea fabricii", ne-a spus speriată o locatară care locuia la unul din blocurile din apropierea fabricii.

Pompierii au intervenit cu 4 autospeciale

La doar câteva minute de la prima solicitare, pompierii vasluieni au ajuns la fabrica de ulei cu patru autospeciale. La faţa locului se aflau deja un echipaj al jandarmilor şi mai multe maşini de poliţie.

„A fost o explozie la un cazan din centrala termică. Noi ne-am deplasat cu patru autospeciale deoarece exista pericol de explozie. Dacă izbucnea un incendiu, focul se putea extinde atât în depozitele cu floarea soarelui, cât şi la centralele termice aflate în apropiere. Din fericire, nu a fost nevoie să intervenim", ne-a declarat Radu Benchea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.

Acesta este cel de-al doilea incident care a avut loc la fabrica lui Adrian Porumboiu, după ce anul trecut pompierii vasluieni au fost solicitaţi să intervină pentru aceeaşi problemă.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite