Pacienţii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, răpuşi de căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacienţii se şterg mereu cu batiste umede pentru a rezista temperaturilor ridicate
Pacienţii se şterg mereu cu batiste umede pentru a rezista temperaturilor ridicate

Temperaturile caniculare din ultimele zile au început să îi chinuie şi pe bolnavii internați la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui. Ca să scape de razele soarelui, pacienții se plimbă pe holurile secțiilor, caută umbra în curtea spitalului sau încearcă să se răcorească cu apă rece, în saloanele în care există frigidere.

Căldura mare din ultimele zile a început să le dea bătăi de cap pacienților internați în secțiile Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Instalațiile de aer condiționat sunt doar în câteva saloane, iar bolnavii sunt nevoiți să caute alte soluții. Pentru că unitatea spitalicească este în proces de modernizare, majoritatea saloanelor nu sunt dotate cu aparate de răcire a aerului. Bolnavii se plâng de temperaturile ridicate și de faptul că se lucrează în spital. Cu toate acestea se bucură, cel puţin, că saloanele nu sunt aglomerate în această perioadă.

"E foarte cald, dar ce să facem? Rezistăm cum putem. Mai ieşim pe holul secţiei să ne răcorim, ţinem geamurile deschise toată ziua. Nu avem ce face.", ne-a spus o pacientă internată în Secţia de Chirurgie a SJU Vaslui.

"Trebuie să rezistăm şi cu temperaturile ridicate, doar nu venim aici de plăcere. Mai ieşim pe afară, cei care putem, şi ne mai cumpărăm apă rece de la magazin. E foarte greu pe timp de vară aici, fără aer condiţionat.", ne-a mai mărturisit un alt pacient care încerca să se răcorească în curtea spitalului.

Conducerea unităţii spitaliceşti spune că doar câteva secții sunt dotate cu aer condiționat, dar după ce lucrările de modernizare se vor încheia, toate saloanele vor beneficia de aceste aparate.

"Pot să vă spun că există aer condiţionat în serviciul de urgenţă, în secţia de Terapie Intensivă şi în Blocul Operator, în salonul de reanimare de la Cardiologie. În rest, pacienţii nu beneficiază de aer condiţionat în saloane, întru-cât, după cum ştiţi, spitalul este în reabilitare şi după terminarea lucrărilor, toate saloanele vor beneficia de aer condiţionat. ", ne-a declarat dr. Lelia Croitoru, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.

La sfatul medicului curator, pacienţii consumă foarte multe lichide şi îşi cumpără pijamale cât mai subţiri. În prezent, în unitatea spitalicească sunt internați 350 de vasluieni, pe o capacitate de 860 de paturi. Modernizarea spitalului județean se va încheia peste 3 ani, iar până atunci pacienții vor trebui să suporte căldura, zgomotul și mutarea saloanelor pentru fiecare corp care intră în reparații.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite